Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Politiek is verantwoordelijkheid nemen

Wie de eurocrisis een beetje heeft gevolgd hoef ik niet uit te leggen dat de bazen in het politburo van Brussel afspraak na afspraak aan hun lederen laarzen hebben gelapt.
Niet alleen werd het Verdrag van Maastricht overtreden door failliete lidstaten te financieren, ook werd de Europese Centrale Bank misbruikt voor dat doel door tegen haar eigen statutaire bepalingen in staatsobligaties op te kopen van diezelfde failliete landen.

Inmiddels heeft le petit napoleon lastpak DSK weggemanouvreerd op typische Franse wijze, zij het dit keer niet met de typische Franse slag, want DSK zien we nooit meer terug en in plaats van een stevige persoonlijkheid hebben we nu de eurofiele ja-knikster en Sarkozy adept Christine Lagarde aan het hoofd van het machtigste financiële orgaan terwereld. Een juriste !
Inmiddels is ook sinterklaas Trichet vrijwel met pensioen om te worden opgevolgd door de Italiaan Draghi, goed bevriend met Sarkozy. Ook de baas van het EFSF (European Financial Stability Facility) is een Fransoos. Kan het nog duidelijker?
»
Deze brutale coup heeft uiteraard ook gevolgen voor Nederland. Vandaag debatteert het Nederlandse parlement over de voorgenomen steun aan Griekenland alsmede het concept akkoord over de overdracht van financieel-politieke bevoegdheden aan het EFSF. Natuurlijk is dat een debat voor de bühne. Gleufhoed Plasterk zal een paar keer oei oei roepen om vervolgens met zijn gebruikelijke mengeling van zelfgenoegzaamheid en onnozelheid nach Hause zu gehen.
Het gaat niet alleen om de miljarden belastinggeld die naar de Griekse leugenaars worden overgemaakt

Het is ironisch. Nota bene de Partij van de Arbeid laat hier de historische kans voorbij gaan om haar afbraak van de verzorgingsstaat enigszins goed te maken door te voorkomen dat er groen licht komt voor de steun aan de frauderende leugenaars van Zuid-Europa.
Vandaag vindt een tussendebatje plaats over de 'rekenfouten' van Rutte, maar het echte debat is over twee weken, dan is het een historische dag in het parlement.

Overdreven? Dacht het niet.
Niet alleen onze toekomstige welvaart, ook onze toekomstige soevereiniteit staat op het spel.
Het gaat niet alleen om de miljarden belastinggeld die naar de Griekse leugenaars worden overgemaakt (die er wijselijk goud voor kopen), maar ook om de verkwanseling van onze financiële soevereiniteit door in te stemmen met het onzalige plan om de EFSF (European Financial Stability Facility) de politieke macht te geven om ZONDER toestemming van de Ministers van Financiën van de lidstaten geld beschikbaar te stellen aan landen wiens bankensector in gevaar komen, alsmede geld te geven zonder voorafgaande toestemming aan landen die nog niet in ‘default’ verkeren (wie o wie heeft daar het grootste belang bij?). En straks komen de 3e en 4e economie van Europa (Italië en Spanje) aan de beurt. U kunt uw pensioenreserve wel vergeten, ook die pot wordt helemaal leeggezogen.
Je kunt er vervolgens op wachten dat Frankrijk alles op alles zal zetten om de ‘eurobond’ erdoor te krijgen. Dit betekent dat alle EU lidstaten geld storten in één pot. Maar wie betaalt en wie profiteert?

Dit is zo vreselijk onverstandig, onverantwoord en onnozel, dat ik niet begrijp dat de Nederlandse regering dit überhaupt overweegt.

Men zegt: het is beter voor onze export. Dat is een mening, onderbouwing graag. 80% van onze export gaat naar Duitsland, 10% naar Frankrijk en 10% naar de rest. Kan het nog duidelijker?

Men zegt het is beter voor de stabiliteit van de eurozone? O ja? Waar blijkt dat uit? De Nederlandse en Duitse en Finse en Oostenrijkse bevolking kijkt knarsentandend van machteloosheid toe, hoe een ordinaire greep uit hun portemonnee wordt genomen. En uit die van hun kinderen daarbij.

Men zegt: het openbreken voor de muntunie kost meer. O ja? Voor wie dan? Wilt u dat eens onderbouwen? Ja, voor de Fransen en de Zuid-Europese lapzwanzen, niet voor ons. Voor ons is doorgaan met deze historische fout een financiële catastrofe. Niks minder.

Men zegt: een Verenigd Europa is goed voor de vrede. O ja? Integendeel. Deze brute transfer van goed geld naar kwaad geld is de ideale voedingsbodem voor massale onvrede en protest.

En Groot-Britannië lacht zich intussen rot...

De verantwoordelijken hiervoor, de regering en de leden van het parlement die hier vóór zijn, die zouden ter verantwoording moeten worden geroepen.
Ik voorspel, dat als straks Spanje, Italië en Frankrijk een beroep moeten doen op het EFSF dat de pleuris uitbreekt. Niet bij die Oost-Duitse pothelm Merkel, maar wel bij de Duitse (en Nederlandse) bevolking. Wat er dan gebeurt, daar laat ik mij maar beter niet over uit, maar positieve effecten op de stabiliteit van Europa zal het niet hebben.

Onnodig te zeggen dat ik witheet ben.  

Trias,  16-08-2011          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.