Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Schuld voor de slavernij

In de Volkskrant van 15/10/11 staat een ingezonden stuk over de TV serie De Slavernij en de schrijvers zijn niet tevreden. Hoewel wat daarin te zien en te horen is feitelijk wel klopt vindt men de toonzetting te luchtig.
Tot op zekere hoogte is die kritiek juist en aan de andere kant is het omgekeerde waar. Juist is dat het slaventransport mensonterend was en dat daar niet aan af doet dat ook het leven van het scheepsvolk in de zeventiende en achttiende eeuw te wensen overliet, zodat de sterftecijfers bij beide groeperingen ongeveer even hoog lagen. Onjuist is de kritiek op de TV serie voor zover die inhoudt dat er niet gezegd zou mogen worden dat het leven op de plantages in het algemeen wel mee viel.
»
Maar persoonlijk vind ik helemaal onjuist dat de schuld voor de slavernij en de slavenhandel bij Nederland werd neergelegd. Natuurlijk zijn er Nederlandse slavenhandelaren en slavenhouders bij betrokken geweest maar dat was maar zo’n handvol en het had zo helemaal niets te maken met het normale leven in Nederland dat het absurd is om de schuld ervoor bij de Nederlandse samenleving neer te leggen.
Het zijn niet onze voorouders maar die van de tegenwoordige Surinamers en Antillianen geweest die verantwoordelijk waren, voor zover ze tenminste blanke voorouders hebben gehad, wat voor de meesten wel het geval lijkt.

Van de tegenwoordige Nederlanders heeft praktisch niemand voorouders die zich met de slavernij hebben bezig gehouden en ook de Nederlandse overheid heeft zich er in het verleden nooit mee bemoeid. Dat gold wel voor de West Indische Compagnie en in veel beperktere mate voor de Oost Indische. Die oude vennootschappen zijn zoals men weet failliet.

Dat overheden zich alleen met de afschaffing hebben bemoeid geldt trouwens ook voor andere Europese landen, met uitzondering dan van Spanje en Portugal.
En natuurlijk geldt het verleden van slavenhouders weer wel voor de nieuwe Nederlanders en hun oude overheden, voor zover neo-Nederlanders van moslimafkomst zijn tenminste of, zoals gezegd, uit de rijksdelen overzee. In de Dar al Islam is in tegenstelling tot Europa de slavernij tot ver in de nieuwe tijd gebruik gebleven en van alle zwarte slaven op de wereld is verreweg het grootste deel door Arabieren en door landgenoten van de betrokkenen geroofd en getransporteerd.

Dus dat de slavernij een schande was is juist, maar wij hebben haar afgeschaft en in plaats van een beschuldigende vinger te wijzen mogen zwarte mensen 'ons' eerder dankbaar zijn.  
Gisteren al op het eigen weblog van Toon

Toon Kasdorp,  16-10-2011          

Reacties
# 1
Frans Groenendijk:

Zie ook dit oudere stuk hier op K&K: http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/slavinnen_of_kostschoolmeisjes/
Dit stuk uit Die Welt: http://www.welt.de/kultur/article6974349/Beim-Sklavenhandel-lernten-Christen-von-Muslimen.html
en niet te vergeten dit stuk van de onvolprezen Sjeik Yermani die de link legt met het jihadisme dat tot op de dag van vandaag voortleeft:
http://sheikyermami.com/2010/05/15/“slavery-is-a-part-of-islam-slavery-is-part-of-jihad-and-jihad-will-remain-as-long-there-is-islam-”/

16-okt 2011 ,  06:50
# 2
Theo Prinse:

Ik ben het niet eens met de stelling dat de Westerse gratis reis naar de rustige en beschermde werk plantages slecht waren. Integendeel. Waren de primitieven gebleven waar ze in de duisternis rond kropen dan waren ze zeker op jonge leeftijd omgekomen in de onderlinge strijd twisten en moord partijen. Ten tweede waren er dan geen negers geweest die kennis hadden kunnen maken met de Verlichting. In Zuid Afrika kruipen duizenden volwassen geworden kind soldaten uit Centraal Afrika rond die via het Zimbabwe van de mass murderer Robert Mugabe de RSA van de communistische ANC-PAC-SACP zijn binnen gesmokkeld. Dit om het vuile genocide werk op blanke christenen van Nederlandse oorsprong voor hen af te maken.
En wat doet de Nederlandse media ?
De Nederlandse links kerkse media van Twan Huys en sociaal-democratische Policor van Frans Timmermans cs werken nog steeds mee met de Verenigde Naties door met "educatie" aan de negers in heel Afrika over de Duitse Holocaust op de Joden een notie van negationisme te indoctrineren onder de zwarte bevolking over de genocide op blanken. Volgens die educatie zou de Holocaust (Shoa) op de Joden veroorzaakt zijn door de slavenhandel (slavernij op de weldadige cacao, suiker en rijst plantages) van hoofdzakelijk de Engelsen en Fransen. En daarmee ontkent zij de eeuwenlange hetze tegen de Joden door de Roomse Kerk in Duitsland.
http://monkeytricksinsa.blogspot.com/
http://sasmarts.weebly.com/
http://www.elslucassen.com/uploads/PDF/pdf/Zuid Afrika in de Tweede Wereldoorlog.pdf

18-okt 2011 ,  11:47
# 3
Frans Groenendijk:

@Theo Prinse Het is duidelijk dat de geperverteerde discussie over slavernij u woedend maakt, ook over zaken die daar niets mee te maken hebben. Zaken die stuk voor stuk verontrustend zijn, veel meer aandacht verdienen en die schandalig genegeerd of gebagatelliseerd worden.
De manier waarop u ze met elkaar verbindt bevalt me echter helemaal niet: die is namelijk racistisch. Dat er zowel in Nederland als elders een krachtig anti-blank racisme bestaat, is geen reden om daar anti-zwart racisme tegenover te zetten.

18-okt 2011 ,  12:39
# 4
Theo Prinse:

@ Frans. My comment in http://www.thezimbabwemail.com/zimbabwe/9316-mps-flee-zanu-pf-thugs.html

19-okt 2011 ,  02:26
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.