Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Sloopkogel van de geest
Barbara en de drachtige merries

Dat Barbara Rijlaars­dam hele­maal niet zo vlot was met het opbiech­ten van haar affaire met Henk Bleker aan NRC eigenaar Peter Vandermeersch bleek wel uit het feit dat zij maar liefst 12 keer een positief stuk over Bleker in het NRC heeft weten te krijgen.
Nou ja, positief, de stukken die ze schreef komen eerst en vooral ama­teuris­tisch over.
Sommige dingen die Rijlaarsdam de argeloze lezer wijs probeert te maken zijn gewoon uit haar duim gezogen. Dat begint al met de eerste regels van dit stuk:
»
Hij is de man die met kaplaarzen aan in een modderig weiland staat om het verhaal van een boze boer aan te horen over kraaien die zaaigoed wegpikken.

Geloof je het zelf? Flauwekul en onzin en bovendien nog gelogen ook. Zoals iedereen kan weten die wel de moeite neemt om iets op te zoeken voor ze het opkalken is het juist Bleker die vertikt iets aan kraaien te doen, niet in een weiland, niet bij een boer en nergens waar men overlast van kraaien ondervindt.

En dan, wat moet je in een weiland om klachten over weggepikt zaaigoed aan te horen? Ligt er zaaigoed in een weiland? Dat is dan nieuw voor mij. Ik ken geen enkele boer of tuinder die zaaigoed op een weiland heeft, daar groeit al gras.
De schade die kraaien veroorzaken is voornamelijk schade aan gewas en zang- en weidevogels en niet zozeer het pikken van zaaigoed, wat dat betreft had ze Bleker beter met zijn kaplaarzen in een boomgaard kunnen situeren waar kraaien tussen het fruit slopen door eieren en jongen van andere vogels opvreten.

Een eindje verderop in het artikel staat:
Volgens een ondervraagde huivert Henk tot in iedere haarvezel van het type politiek bedrijven waar de PVV voor staat.

“Volgens een ondervraagde” Huh? Wie dan? Volkert van der Graaf? Anja Meulenbelt? JanJaap de Ruiter? Thomas von der Dunk? De NRC lezers zullen het nooit weten.

Barbara vervolgt met een heel betoog over het geweldige gevoel voor humor van Henk en
Als een van zijn pony's drachtig of ziek was, belde hij zijn secretaresse
eindigt met een door Henk gedebiteerd grapje waar dat enorme gevoel voor humor uit moet blijken. Alleen jammer dat wat Henk zegt met de beste wil van de wereld niet als grappig te betitelen is, of het moet zijn dat u van uw stoel rolt van het lachen na het lezen van deze alinea, dan mankeert er blijkbaar iets aan mijn gevoel voor humor:
Henk doet dat met veel humor, zegt CDA-Kamerlid Ger Koopmans. Je kunt vreselijk om hem lachen. Zoals afgelopen voorjaar op het verkiezingscongres, bij een deelsessie over de toekomst van de waterschappen. De ruimte zat vol bestuurders die wilden voorkomen dat de waterschapstaken naar de provincie zouden worden overgeheveld. Na een zoveelste poging om de zaal tot bedaren te brengen, klonk Bleker door de microfoon: Dan is bij deze besloten dat de waterschappen worden ondergebracht bij de provincies. Binnen één tel was het doodstil. Bleker, grinnikend: Nee hoor, áls we de waterschappen opheffen, doen we dat wel op een correcte manier!

Nou ja….Ger Koopmans is waarschijnlijk juist geciteerd “Je kunt vreselijk om hem lachen” want met hem lachen, nou nee.
Het stuk gaat verder met een heel gaap verhaal over Blekers jeugd en over zijn pony’s wat blijkbaar ontroering teweeg moet brengen.
Tegen de tijd dat de lezer hier beland is kan ik mij zo voorstellen dat men even controleert of het nog steeds de “kwaliteitskrant” NRC is waar men een artikel leest geschreven door een politiek redacteur of dat op magische wijze de Story of de Privé u in handen is gevallen.
De pony's zijn Blekers grootste passie. Als een van zijn pony's drachtig of ziek was, belde hij zijn secretaresse: maak mijn agenda maar leeg voor vandaag.

Dit is wel het allerdomste stukje uit het hele artikel. Die zieke pony, dat kan nog wel maar een ponyfokker die zijn agenda leeg maakt als een merrie drachtig is? De draagtijd van een pony is 11 maanden! Een ponyfokker heeft waarschijnlijk geen dag die voorbijgaat zonder dat éen of meer van zijn merries drachtig zijn. Barbara bedoelde hoogstwaarschijnlijk dat Bleker thuisbleef als een pony daadwerkelijk haar veulen ging werpen maar wat geeft het, de NRC lezers hebben waarschijnlijk net zo min verstand van pony’s als de politiek redacteur.
Bij de argeloze lezer komt het vast heel betrokken over van Bleker, dat hij zijn agenda leeg maakt als een pony drachtig is.

Om te voorkomen dat het artikel één en al halleluja Henk werd komt Barbara dan nog met een minpuntje van Henk:
Marc Calon, destijds collega-gedeputeerde (PvdA), herinnert zich dat Bleker bij de collegevergaderingen op dinsdagochtend standaard een kwartier te laat verscheen. Altijd met hetzelfde excuus: hij moest zijn dochtertje naar school brengen. Dat bleek lariekoek, want toen we de vergadering verplaatsten naar kwart voor tien, kwam hij om vijf voor tien.

Haha, lachen met Henk. Als een middelbare scholier liegen over de reden waarom je te laat bent, hihi, de brug stond open, mijn band was lek, de hond heeft mijn huiswerk opgegeten, de wekker ging niet af, de bus gemist. Lekker volwassen allemaal.
Als Piet, de chauffeur van Bleker, hem 's ochtends kwam ophalen, vervolgt Calon, moest hij soms een half uur of drie kwartier wachten. Dan moest Henk nog 'even' zijn stallen uitmesten.

Piet de chauffeur had natuurlijk geen pony’s, dochters die naar school moesten of weet ik veel wat voor smoesjes om te laat te komen. Piet de chauffeur zette gewoon zijn wekker en arriveerde op tijd op zijn werk. Piet de chauffeur ging niet nog even zijn hond uitlaten of het hamsterhok verschonen in de baas zijn tijd. Dat hoeft een Piet de chauffeur ook niet te flikken want dan dan is er zo een andere Piet de chauffeur, of Jan de chauffeur, of Klaas de chauffeur.
Chauffeurs zijn op elke straathoek te verkrijgen, christenen die allah dienen en kunnen liegen alsof het gedrukt staat zijn blijkbaar zeldzamer.

Hij heeft geen persoonlijke belangen bij het interim-voorzitterschap, zeggen ondervraagden; hij ambieert geen carrière in de landelijke politiek, en hij wil ook niet de nieuwe voorzitter worden. Publiekelijk benadrukt Bleker steeds dat hij wáárnemend voorzitter is. De mensen uit zijn naaste omgeving peinzen er niet over dat hij dat meent. Hij zou nooit zijn paardjes in de steek laten.


Tja. Barbara Rijlaarsdam schreef dit artikel in 2010. De mensen uit Blekers naaste omgeving hebben zich kennelijk nogal verkeken op Henk.

Nu lees ik het NRC niet en na de kennismaking met dit soort flutstukjes als de Bleker propaganda van Babs ben ik daar erg
Het is te hopen dat Bleker opschiet met zijn tweede leg
dankbaar voor. Stel je voor dat je geld neertelt voor dit soort gewauwel.
Fijn ook als je als collega van Barbara wel je best doet goed onderlegde artikelen zonder klinkklare nonsens te schrijven. Al had ze geen verhouding met Bleker zou ik nog van haar af willen, vanwege de belabberde kwaliteit van de schrijfseltjes.
Het is te hopen dat Bleker opschiet met zijn tweede leg, dan laat hij zijn agenda 9 maanden leegmaken. Hebben wij er rust van.  

Marielle Bos,  27-01-2012          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.