Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Sociologie in Tilburg; vervolg

In Lim­burg heeft de PVV een lid uit haar frac­tie in de provin­ciale staten gezet omdat in de publi­citeit was gekomen dat hij een Turkse col­lega had uitge­scholden.
De NOS vond dit niet genoeg. De PVV moest ook ex­cuses aan­bieden, vond Toine Huys die zelf ook Lim­burger is en het weten kan. De fractie­voorzitter Mevrouw Stassen had daar geen moeite mee. Verder vond Huys die excuses en dat debal­loteren van het Staten­lid wel rijke­lijk laat. Had dit niet moeten gebeuren zodra men wist van dat schelden?
Ik denk dat hij dat verkeerd ziet.
»
Zolang het niet algemeen bekend is, is het een persoonlijk zaak tussen de twee Limburgers, maar toen het in de publiciteit kwam moest de PVV een standpunt bepalen. Dat hebben ze snel en zonder voorbehouden gedaan, waarvoor mijn compliment.

Wie daar een voorbeeld aan zou kunnen nemen is de rector magnificus van de Katholieke Universiteit in Tilburg. Twee van de onderwijskrachten aan die instelling hebben de PVV en haar politieke leider Wilders beledigd door een scriptie een tien te geven waarin op loze gronden werd betoogd dat Wilders en zijn partij fascisten waren

Dat is een vorm van belediging waarvan de HR bij herhaling geeft vastgesteld dat zij niet tolerabel is en waarvoor het recht van vrije meningsuiting en naar men mag aannemen ook quasi wetenschappelijke overwegingen geen excuus vormen.

Men heeft in Tilburg niet geaarzeld om Diederik Stapel te ontslaan ondanks diens voortreffelijke wetenschappelijke reputatie, toen bleek dat hij zijn wetenschappelijk onderzoek gefantaseerd had. Dat gebeurde overigens zonder dat al die andere wetenschappers die hem prezen dat hadden opgemerkt, wat met het verzinnen van data in de meeste wetenschappen betrekkelijk eenvoudig te doen is.

Nu er een wetenschappelijke prestatie beloond wordt met een tien waar geen wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag ligt en met een conclusie die bewijsbaar onjuist is, zou men ten aanzien van Blommaert en De Ruiter die voor de tien verantwoordelijk zijn niet anders horen te handelen dan ten aanzien van Stapel, wiens Hirsch index in elk geval aanzienlijk hoger is dan van zijn twee collega’s.  
Verscheen ook op het eigen weblog van Toon

Toon Kasdorp,  15-01-2012          

Reacties
# 1
trias politica:

Goed stuk en volledig mee eens.

15-jan 2012 ,  08:32
# 2
Paul:

Duidelijk:
Bespaar rare PVV'er Cor Bosman de brandstapel!

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/327816/Bespaar-rare-PVVer-Cor-Bosman-de-brandstapel.htm

16-jan 2012 ,  06:53
# 3
toetssteen:

Aangaande fascisme:
RUG-dissertatie Cammaert (pdf)
Dit lijkt mij een beter punt om de discussie aan te gaan.

18-jan 2012 ,  01:13
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.