Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
SP statenleden Brabant woest op fractieleider!
(linkjes verbeterd)

Ron van Zeeland, staten­lid voor de SP in Bra­bant wordt ter­wijl hij slaapt uit par­tij gezet!
"Terwijl ik lag te slapen heeft Nico Heijmans bekend gemaakt dat ik stop. Was niet de bedoeling maar klopt wel
twit­terde vertrek­kende Van Zeeland, duide­lijk pis­nijdig op SP fractie­voorzitter Nico Heijmans die ern­stig voor zijn beurt heeft gesproken terwijl de wegge­stuurde SP-er de slaap der onschuldigen sliep.
Van Zeeland gaat morgen (dinsdag 24 jan) een verklaring geven over de reden van zijn vertrek.

»
Die reden is dat de SP in Brabant al hun standpunten overboord gegooid hebben om de PVV maar uit te kunnen sluiten en daardoor nu gedwongen zijn CDA/VVD beleid uit te voeren.

Dat zulks geen gelukkig huwelijk zou worden kon iedereen op zijn klompen aanvoelen
Binnen de SP gaat het gerucht dat Blekers natuurplan het breekpunt was
en mede omdat de SP werkelijk totaal, nul,niks,noppes ervaring heeft met het werken in een coalitie op provinciaal niveau was het achteroverhangen en afwachten tot het mis zou gaan.

Binnen de SP gaat het gerucht dat Blekers natuurplan het breekpunt was maar men moet niet vreemd opkijken als aankomende dinsdag toch blijkt dat het de schuld van de PVV is.

Van Zeeland is namelijk ernstig bedreigd en heeft daar ook eerder aangifte van gedaan.
Het gaat over een mail die hij ontving, en waarin staat 'jij gaat down'. Verder staan er
Op een avond werd er aangebeld en ik dacht: ojee.
beledigende passages in die Van Zeeland niet wil prijsgeven omdat hij vindt dat zijn reputatie daaronder kan lijden.
Van Zeeland denkt dat de mail uit de hoek van de PVV komt.

Grens
Van Zeeland zegt dat hij al eerder dreigmails heeft ontvangen, maar dat voor hem hier de grens ligt van wat nog acceptabel is. Hij zegt dat hij zich door deze mail onveilig heeft gevoeld. "Ik voel me er niet prettig bij. Op een avond werd er aangebeld en ik dacht: ojee." De politie gaat nu onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten in de mail.
Nu is het altijd vervelend als iemand bedreigd wordt of zich bedreigd voelt. Je went daar nooit aan kan ik me zo voorstellen. Sterker, in het geval van Van Zeeland lijkt het wel alsof je steeds angstiger wordt want wat blijkt, Van Zeeland is wel het één en ander gewend!
In 1999, 13 jaar geleden alweer, werden Van Zeeland en zijn partner al weggepest uit Delfshaven!
Het zou zomaar kunnen dat Van Zeeland SP onderdeel uitmaakte van het ALLEREERSTE weggepeste homostel evah!
Het kan natuurlijk met de leeftijd van doen hebben, Van Zeeland was toentertijd wat jonger en misschien fitter maar in 1999 is er geen aangifte gedaan terwijl hij toch bijzonder onaangename bedreigingen meemaakte. Klem rijden met scooters gaat wel een beetje verder dan een mailtje met “jij gaat down” lijkt me.
Het is natuurlijk erg vreemd dat je je laat mishandelen, uitschelden, klemrijden, beschimpen en weg laat pesten door Marokkaanse en Turkse jongeren in 1999 zonder iets te ondernemen (”dan maak je ze kwaad”) om vervolgens in 2011 helemaal uit je dak te gaan over een mail als je denkt dat die uit PVV hoek komt.
Wat grappig is, op een gegeven moment wordt Van Zeeland benaderd door extreem Links met de vraag wat hij vindt van “Gastarbeid en kapitaal” de bij u ongetwijfeld bekende SP standpunten over immigratie in 1983.
Zoals u kunt lezen is Van Zeeland niet zo gecharmeerd van “Gastarbeid en kapitaal”,
Dat laatste is nog steeds een stok om ons mee te slaan” zegt Van Zeeland erover, duidelijk niet blij met het geschrift.
Afijn, het worden spannende dagen, de NOS is vast al op weg om Van Zeeland eens flink aan de tand te voelen over hoe dat nu zit met dat weggepest zijn en “Gastarbeid en kapitaal”. En als Van Zeeland ligt te slapen is zijn partner misschien wel in de buurt om de verslaggevers te woord te staan.
 

Marielle Bos,  23-01-2012          

Reacties
# 1
els:

ach ja dan heeft hij nog een publieke functie ik werd bedreigd gewoon omdat ik ervoor uitkomt dat ik PVV stem. Allebei niet leuk maar om nu gelijk de PVV de schuld te geven Ik bijvoorbeeld dreig nooit

23-jan 2012 ,  10:56
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.