Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Taliban strijders waarmee te praten valt

Waarschuwing vooraf: bij uitzondering leest u hier eens een sarcastisch stukje.
In steeds bredere kring wordt ervoor gepleit: onderhandelen met Taliban.
Ook de president van Afghanistan, Karzai, is er voorstander van. Zijn halfbroer Ahmed Wali gaf onlangs zijn leven voor deze verstandige aanpak.
Zoals deze gebeurtenis weer eens illustreert is het nog best lastig om op een goede manier onderscheid te maken tussen goede en slechte Taliban.
Vanuit Somalië komt nu een voorzet voor een manier om dat onderscheid te kunnen maken.
»
image

Het is een knipsel uit de Telegraaf van vandaag. Kernzin:
Een enkele commandant heeft laten weten westerse hulp te verwelkomen, ondanks dat de top van al-Shabaab daar tegen is.


Er zijn dus jihadisten die gewoon toestaan dat het Westen de bevolking hulp komt verlenen.. Dat moeten wel die gematigde jihadisten zijn.  

Frans Groenendijk,  02-08-2011          

Reacties
# 1
Elvi:

Hij is leuk:). Niet sarcastisch bedoeld;).

02-aug 2011 ,  07:23
# 2
Thomas:

Ik houd wel van een toefje sarcasme op zijn tijd.

03-aug 2011 ,  10:53
# 3
Marie:

Toevallig zag ik gisteravond een verslag uit Mogadishu in Ter Zake over de gruwelen van Al- Shabaab. Grenzeloze bloeddorst en wreedheid, gelegitimeerd door hun religie.
Het is een van elke rede verstoken wereldbeeld , levensgevaarlijke gekte. Wie daar een dialoog mee wil aangaan is minstens zo gestoord in zijn of haar realiteitsbeleving.Ik snap de sarcasme modus , er is geen enkele andere manier om met zoveel domheid om te gaan.

06-aug 2011 ,  07:18
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.