Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Van voor naar achter van links naar rechts

Het CDA zwabbert alle kanten op. Het mag dan ook geen wonder heten dat de Christen-democraten weer een virtuele zetel verloren in de peilingen.
Er gaat bijna geen dag voorbij of een CDAer zegt wel iets wat volkomen indruist tegen wat een andere CDAer beweert.
Afgelopen week hadden we Minister Leers, die in het CDA partijblaadje het inmiddels zwaar achterhaalde standpunt uitventte dat de immigratie verrijkend kon zijn.
Op zich is dat nog niet eens een leugen want hij beweerde niet dat de immigratie verrijkend wás, zover ging hij niet, hij zei alleen dat het zou kúnnen. Waar weet ik ook niet, in de wereld vol wonderen van de Efteling waarschijnlijk.

»
Evengoed kwam het over alsof hij beweerd had dat immigratie verrijkend was, nu en hier, en dat was wat bleef hangen. En dat dat niet het geval is, daar hoef je geen universiteitsdiploma voor te hebben om dat te zien.

Ook in het nieuws was CDA voorzitster Ruth Peetoom die beweerde dat als zij nog als dominee werkzaam zou zijn zij “nog steeds vanaf de kansel zou waarschuwen voor de PVV”.

Dat valt hooguit goed bij Ferrier&Koppejan, gewone kerkgangers zijn over het algemeen niet gediend van dit soort politieke praatjes. Bovendien schijnt het nog niet tot Peetoom doorgedrongen te zijn dat een goede dominee voor de islam waarschuwt, een wat minder goede dominee er over zwijgt en alleen barslechte, terminaal tolerante dominees zonder enige kennis van islam hun kudde drijven in de richting van de grijpgrage armen van de religie van de Wrede.

Dan hadden we nog CDA prominent Cees Veerman die wist te melden, vanuit zijn oneindige wijsheid, dat het CDA het gedoogakkoord met de PVV moest opzeggen. Weten we ook weer wat het woord van een CDAer waard is.

Niet van TV af te slaan is dan nog eurofiel Henk Bleker. De man die als bewindspersoon erg tegen het omzetten van landbouwgrond naar natuurgebied is, maar precies daarvoor zelf 175.000 euro subsidie opstreek.
Zijn “paardenfokkerij” is in werkelijkheid een hobby die door ons burgertjes bekostigd wordt. Weliswaar kwam de aanvraag voor subsidie van zijn nu ex-vrouw en is het toegekend 5 jaar voor zijn aantreden als minister, maar toch. De provincie Groningen ontkende aanvankelijk de subsidie verstrekt te hebben tot het tegendeel door een WOB-verzoek boven water kwam.
Henk Bleker fokt ook geen paarden, Bleker fokt Welshpony’s, die zijn erg leuk maar daar een boterham aan verdienen, nou nee, dat zal niet meevallen.
Daar moet alleen geld bij. Geld van ons.
Het komt er eigenlijk op neer dat toen Henk Bleker aantrad als minister, zogenaamd met tegenzin, hij feitelijk toch al niet veel omhanden had.
En aangezien hij inmiddels gescheiden is van zijn 'subsidievrouw', is een ministersinkomen welkom kan ik me zo voorstellen.
Het geeft allemaal niks, maar het wordt zo anders voorgesteld in de MSM.
Hoeksteen van de samenleving en zo….

Ik kan me voorstellen dat je als CDA stemmer echt geen flauw idee hebt welke kant deze partij nu op zwalkt, welk beleid je kunt verwachten.  

Marielle Bos,  18-10-2011          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.