Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Waarom een rechts kabinet slecht beleid voert

De Nederlandse bevolking is ontevreden over de Nederlandse overheid. Niet sinds vandaag of gisteren maar al zo ongeveer sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw. Het maakt niet uit wie er in de regering zitten, het zijn de ambtenaren die er niks van bakken.
Neem nu de onderhandelingen over de hulp aan Griekenland. In de overeenkomst is de mogelijkheid opgenomen voor de lidstaten om bij de Grieken een onderpand te bedingen voor de leningen die verstrekt worden. De Nederlandse ambtenaren die geacht worden de tekst te lezen hebben dit over het hoofd gezien en beklagen zich nu achteraf via de Nederlandse media dat Finland van dat recht gebruik gemaakt heeft. De schuld voor de eigen fouten ligt altijd bij anderen. Nu zijn het de Finnen, eerder was het premier Rutte die de tekst die hij na de vergadering in Brussel uitsprak natuurlijk ook niet zelf verzonnen heeft.
De charade die we daarover in de Tweede Kamer hebben gehad was noodzakelijk. We willen nu eenmaal graag met zijn allen de schijn ophouden dat het de ministers zijn die ons regeren en dat die al die wetten en besluiten zelf verzinnen. Nee dus, het zijn de ambtenaren en dat is ook de reden dat dit zogenaamde rechtse kabinet nog steeds in hoofdzaak een links beleid voert. De ambtenaren zijn links en vast besloten alles te doen om het beleid ‘fatsoenlijk’ te houden en Wilders buiten de deur.
»
Ook het volgende stuk van Frans Groenendijk gaat over ambtenaren mentaliteit.  
Verscheen vandaag ook op het weblog van Toon Kasdorp zelf

Toon Kasdorp,  19-08-2011          

Reacties
# 1
Groene Leeuw:

We kunnen dus zien wat het linkse beleid van de socialistische regering van Griekenland ons uiteindelijk gaat kosten.Het faillisement van Griekenland en de inhoud van onze portemonnee.

19-aug 2011 ,  05:09
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.