Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Wat is menslievender, een miljoen vluchtelingen helpen of twintigduizend?

imageHet is mogelijk om tegelijkertijd de Nederlandse uitgaven voor asielzoekers met tweederde te verminderen, vijfentwintig keer zoveel vluchtelingen te helpen en per vluchteling twee keer zo veel geld uit te trekken.
Daarvoor is het echter wel nodig dat de vluchtelingen (bijvoorbeeld via de VN-organisatie UNHCR) worden opgevangen in de buurt van de regio waar vandaan ze vluchten in plaats van ze via mensensmokkel hierheen te laten brengen.
Het gebeurt niet omdat politici zich laten meeslepen door onderbuikgevoelens 1 *)
»
Asielzoekers hier kosten zo'n €20000 per jaar. De VN-organisatie UNHCR besteed aan de 25 miljoen mensen die ze steunen zo'n 2,5 miljard euro per jaar. Een factor 180 scheelt dat. Links: 1, 2, 3 en 4  
*) Vrij naar ex-CDA-er en socioloog Anton Zijderveld

Frans Groenendijk,  23-05-2010          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.