Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
40 jaar na München: de nieuwe Joden zijn de oude Joden

Dit is Moshe Weinberg. Buiten de film, in de echte wereld, vind je er weinig zo held­haftig en koel­bloedig als hij. Zo naar de foto te oordelen ook nog een prettig mens. Succesvol worstelaar. Toen hij in 1972 vermoord werd door leden van de Zwarte September was hij coach. Hij was een van de eerste die geraakt werd door een kogel. Gewond moest hij de terrroristen naar Israëlische atleten brengen die ze wilden gijzelen. Met een smoesje sloeg hij een kamer over en leidde de moordenaars naar het vertrek met de worstelaars en gewicht­heffers die wellicht met ze konden afrekenen. Zijn opzet mislukte omdat de atleten nog te diep in slaap waren. Toen ze wegge­voerd werden ging hij in de aanval tegen de gewapende terroristen. Hij sloeg er een bewuste­loos en verwondde nog een tweede, voordat hij werd doodgeschoten. Een van de atleten kon gebruik maken van de ontsnappings­mogelijkheid die door zijn actie ontstond, en overleefde het bloedbad van München. Ook gewichtheffer Yossef Romano kwam even later in actie en slaagde er zelfs nog in om een AK-47 af te pakken, maar voordat hij het wapen kon gebruiken werd ook hij gedood.
De weerzinwekkende jodenhater Chris van der Heijden zou hen 'vechtersbazen' noemen.

»
De Spelen gingen na een korte pauze door ondanks het bloedbad, maar dat was niet de grote schande.
In reactie op de terreuracties is het anti-Israël sentiment sindsdien sterk gegroeid in het Westen
Bij de herdenkingsbijeenkomst wilde tien Arabische landen hun vlag niet halfstok hangen voor vermoorde Israëli's en de vlaggen werden weer in top gehesen…
In reactie op de terreuracties uit die tijd, de erop volgende olieboycot en de daar weer op volgende samenwerking tussen Europese en Arabische landen is het anti-Israël sentiment sindsdien sterk gegroeid in het Westen. Het IOC trotseert nu zelfs een oproep van Obama, een goede vriend van de islam toch, om een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de vermoorde atleten.
Jibril Rajoub, president van het Palestijnse Olympisch Commite, heeft IOC President Jacques Rogge daar al voor bedankt. “Sports are a bridge for love, communication and the spreading of peace between nations and should not be used for divisiveness and the spread of racism,” schreef hij. Een minuut stilte als uiting van racisme. (bron.)

De Joden zullen de schuld krijgen
Waarom zijn de veiligheidsmaatregelen in Londen zo uitgebreid?
Nieuwsuur besteedde daar donderdag wat aandacht aan. Het bloedbad van München werd geen enkele keer genoemd! De reden dat de Britten zo kien zijn op de beveiliging wist Nieuwsuur wel: de dag nadat Londen was aangewezen als de stad waar de Spelen gehouden zouden worden, waren er namelijk aanslagen in de stad waarbij meer dan 50 willekeurige burgers werden gedood. Nieuwsuur verwees op geen enkele manier naar de daders ervan. Op minuut 3 zijn er eerst alleen beelden en de commentaarstem begint dan ineens met:
Bij de (sic) aanslagen in Londen kwamen 52 mensen om het leven. En die gebeurtenis had een enorme impact…

'De aanslagen', 'die gebeurtenis': het is alsof ze het over een ernstig verkeersongeluk hebben!
De echt serieuze dreiging komt nog steeds uit dezelfde hoek als die in 1972 verantwoordelijk was voor het bloedbad in München en in 2005 voor het bloedbad in Londen. Er zijn slechts twee scenario's waarbij mohammedanen gevaar lopen: door soennitisch geweld tegen sjiieten of door geweld á la 9-11 of de
Ze noemen een eventuele terreurdaad bij voorbaat al een valse vlag operatie
Al-Qaeda aanslag in Jordanië in november 2005, waarbij (alleen) 60 mohammedanen de dood vonden die volgens de Al-Qaeda ideologie daarmee vanzelf martelaren werden.
Wanneer er een terreuraanslag zal plaatsvinden zullen de Joden daarvan evengoed de schuld krijgen. Dat is geen voorspelling van mij: die beschuldiging is de afgelopen tijd al openlijk voorbereid door de nieuwe jodenhaters. Ze noemen een eventuele terreurdaad bij voorbaat al een valse vlag operatie. De in München vermoorde atleten noemen ze terroristen die door terroristen van Zwarte September gedood werden.
Of Ahmadinejad zich door hen laat inspireren of andersom is niet duidelijk. Het vermoorden van Israëlische jongeren in Bulgarije is door de gek van Teheran intussen ook al aan Israël toegeschreven.

De Joden zijn het doelwit, niet (alleen) de staat Israël
Zo blijkt ook uit dit overzicht van aanslagen op Israëli's en andere Joden, die sinds München ongeveer 300 levens hebben geëist buiten Israël. Ik heb het vertaald uit het Engels. Het is overigens beslist niet volledig. De Toulouse-moorden staan er bijvoorbeeld niet in.
De gegevens zijn van Reuters en van Israël Hayom.
19 september 1972 - Een Zwarte September bombrief doodt Ami Shehori, een attache van de Israëlische ambassade in Londen.
04 juli 1976 - Palestijnse en linkse West-Duitse terroristen kapen een Air France vliegtuig in Europa en leiden het naar Entebbe, Oeganda. Israëlische commando's vallen aan en doden de terroristen om 98 Israëlische en joodse gijzelaars te redden. Drie gijzelaars en het hoofd van de commando-eenheid sterven in het geweld.
31 december 1980 - Een bomaanslag vernietigt het Norfolk Hotel in Nairobi dat een joodse eigenaar heeft. 15 mensen worden gedood en meer dan 80 mensen worden verwond.
03 juni 1982 - De Israëlische ambassadeur in Groot-Brittannië, Shlomo Argov raakt zwaar gewond wanneer terroristen van de Palestijnse Fatah-groep van Abu Nidal hem proberen te vermoorden bij het Dorchester Hotel in het centrum van Londen. Argov sterft in 2003 op 73-jarige leeftijd aan de verwondingen opgelopen bij de aanval.
27 december 1985 - Terroristen van Abu Nidal Fatah-Revolutionaire Raad plegen tegelijkertijd aanslagen op El Al balies in Rome en Wenen en doden 19 mensen.
6 september 1986 - Gewapende Arabische mannen doden 22 gelovigen bij een aanval op de Neve Shalom synagoge in Istanbul. Ook deze aanval wordt toegeschreven aan Abu Nidal.
07 maart 1992 - De Israëlische ambassade veiligheidschef in Ankara sterft door een autobom. Islamitische Jihad claimt de verantwoordelijkheid.
17 maart 1992 - Een autobom ontploft bij de Israëlische ambassade in Buenos Aires, waarbij 29 mensen de dood vinden. Islamitische Jihad claimt de verantwoordelijkheid.
18 juli 1994 - Minstens 96 mensen worden gedood door een bom in een Joods gemeenschapscentrum in Buenos Aires.
27 tot 28 juli 1994 - Een autobom verwondt 14 mensen op de Israëlische ambassade in Londen. Twaalf uur later verwondt een andere autobom in de kantoren van een joodse fondsenwerving groep in Londen nog vijf mensen.
11 april 2002 - Een vrachtwagen ontploft in de buurt van de van El Ghriba synagoge op het Tunesische eiland Djerba. 14 Duitsers, vijf Tunesiërs en een Fransman vinden de dood.
4 juli. 2002 - Een Egyptenaar doodt twee mensen bij de El Al balie op het vliegveld van Los Angeles Airport voor El Al bewakers hem kunnen doden.
28 november 2002 - Vijftien mensen komen om bij een auto-bomaanslag op een hotel bezocht door Israëlische toeristen in de Keniaanse haven van Mombasa terwijl twee raketten een Israëlisch vliegtuig missen dat opstijgt.
15 november 2003 - Autobommen exploderen buiten twee synagogen in Istanbul, en doden 24 mensen.
30 juli 2004 - Een zelfmoordenaar met explosieven vastgebonden aan zijn middel, blaast zichzelf op bij de Israëlische ambassade in Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, en doodt minstens twee mensen.
1 februari 2008 - in de hoofdstad van Mauritanië, Nouakchott, openen onbekende schutters het vuur op de Israëlische ambassade: drie omstanders raken gewond, waaronder een Franse vrouw.
26-29 november 2008 - 10 gewapende mannen vallen verschillende plaatsen, waaronder luxe hotels, aan met bommen en vuurwapens, en doden 166 mensen in Mumbai. Volgens India zijn de daders militanten die hun basis in Pakistan hebben. De enige overlevende schutter zegt dat ze lid waren van de groep Lashkar-e-Taiba. Een Joods centrum in Mumbai is een van de doelwitten. Daar worden minstens vijf mensen vermoord, waaronder de rabbi en zijn vrouw, die in gijzeling zijn genomen door de gewapende mannen.
13 februari 2012 - Personeel van de Israëlische ambassades in India en Georgië wordt aangevallen met bommen, waarbij vier mensen gewond raken. In New Delhi ontploft een auto. In Tbilisi wordt de bom, onder de auto van een diplomaat, tijdig gevonden en onschadelijk gemaakt.
18 juli 2012 - Een bom ontploft in een bus met Israëlische toeristen in de Bulgaarse badplaats Burgas, waarbij ten minste zes mensen vermoord worden en 30 gewonden vallen.


'Anti Muslim Violence'
Is er helemaal niets van waar dat door alle 'islamofobie' tegenwoordig de mohammedanen eigenlijk de 'nieuwe joden' zijn?
Zoals een Israëlische bron het meest voor de hand ligt voor een opsomming van tegen Joden gerichte aanslagen, is de eerste plaats om te checken hoe of het eigenlijk staat met het aantal terreurslachtoffers onder mohammedanen natuurlijk een mohammedaanse webstek. Beter nog: een die speciaal gewijd is aan het in de gaten houden daarvan: islamophobia watch.
... de 61-jarige, vermoedelijk racistische, Henk uit Almelo
Een bezoek aan deze website is een bij­zon­dere ervaring. De site bevat geen samen­vattend overzicht maar wel een categorie die 'Anti Muslim Violence' heet. Die categorie bevat 717 berichten en is in september 2001 begonnen. Slechts een fractie van die berichten gaat over geweld dat in de verste verte vergelijkbaar is met dat van het overzicht hierboven of van de de webstek The Religion Of Peace die ruim 19000 dodelijke slachtoffers van mohammedaanse terreurdaden geteld heeft sinds 2001.
Bij die 717 berichten van islamophobiawatch zitten ook meldingen van een mevrouw bij wie de sluier van het hoofd is getrokken en bij die 717 meldingen van anti-mohammedaans geweld lezen we in 2005 zelfs dit:
Far-right groups are making fresh attempts to capitalise on the London terror bombings, the Guardian has learned.

Dat kapitaliseren slaat op de woede die geuit werd na het vermoorden van 52 willekeurige mensen, waarbij ook dreigende taal gebruikt werd. En dat staat dan in de categorie 'Anti Muslim Violence'!

Maar met enig zoeken vindt je ook dodelijke slachtoffers. De eerste verwijzing die ik vond was naar de 61-jarige, vermoedelijk racistische, Henk uit Almelo, die zijn buurman tegen de grond gooide waarbij deze overleed… Let op: het gaat hier om het overzicht van geweld tegen mohammedanen wereldwijd.
Verder brandjes, grafitti, schelden, vechtpartijen en veroordelingen van mensen voor hate-crimes.

Ik hield op met zoeken toen ik ook mevrouw Alawadi tegenkwam. Drie berichten in de categorie anti-moslim geweld zijn aan haar gewijd: op 24 maart, 1 april en 4 april van dit jaar. Politieke vrienden van het mohammedanisme hebben enorme stampij gemaakt over de 'islamofobe' moord op deze moeder van vijf kinderen. Maar er ontstond al snel twijfel, mogelijk betrof het juist een 'eer'-gerelateerde moord door een familielid. Salon.com, dat meegehuild had met de islamofobie-roepers, slikte een paar dagen later dat verhaal op onnavolgbare wijze weer in.
Dit soort omdraaiingen, -iemand wordt vermoord of bedreigd door een mohammedaan en dit wordt toegeschreven aan 'islamofobie', 'xenofobie', 'racisme'- komt vaak voor.
De 'oude Joden' zijn nog steeds het belangrijkste slachtoffer van 'hate-crimes' zowel als van terreur-aanslagen.
De mohammedanen zijn de belangrijkste daders.
Hun politieke vrienden blijven het echter doen voorkomen alsof het andersom is: alsof mohammedanen de 'nieuwe Joden' zijn.  

Frans Groenendijk,  28-07-2012          

Reacties
# 1
Maarten:

Na de afwijzing van Rogge c.s. om een schamel minuutje stil te staan stuurde ik in alle naïviteit via Twitter een oproep de wereld in waarin gevraagd werd aan de atleten om simpelweg 1 minuut stil te staan tijdens de openingsceremonie. Daar kwam één ondersteunde reactie op, van een niet-atleet.
Ik weet wel dat de atleten alleen bezig zijn met winnen, en dus niet de meest voor de hand liggende mensen zijn om zoiets aan te vragen. Maar misschien moet het bij de slotceremonie gebeuren. Dan zijn de wedstrijden klaar, en kunnen ze ruimte geven aan een menselijke boodschap, om zo tegenwicht te geven aan 'boodschap van de dood'(=het mohammedanisme)

29-jul 2012 ,  07:36
# 2
Ron:

Waar komt die haat tegen Joden toch vandaan?
De mohammedaan en de christen neemt de Tenach van de Joden letterlijk.
Haat de mohammedaan de Joden omdat zij Mohammed niet erkennen als profeet? en de christen omdat zij Christus gedood zouden hebbben?

Dit terwijl het Jodendom erkent dat:
God is intens betrokken op het menselijk bestaan. Voor joden betekent dit, dat God in het bijzonder een verbond heeft gesloten met Zijn vok, het volk Israel, het uitverkoren volk.
Dit sluit allerminst uit dat God ook met andere volkeren Zijn eigen weg gaat, want God is immers God van héél de schepping, maat het betekent dat Israël een bijzondere opdracht heeft, namelijk de heiliging van Gods naam in het leven naar de geboden.
http://artikelen.foobie.nl/samenleving/de-grondslagen-van-de-joodse-traditie/

29-jul 2012 ,  07:57
# 3
Oedjepoed:

Hulde voor uw betoog en kennis van de Tenach.

30-jul 2012 ,  09:43
# 4
Ron:

twee antwoorden op mijn vraag #2
1)
http://www.maroc.nl/forums/column-islam/351211-moet-moslim-haat-liefde-koesteren-voor-joden-christenen.html

antwoord eindigt zo:
U kunt in de Tafsir (officiele interpretaties) van de genoemde Koranverzen overigens ook lezen hoe Christenen en Joden behandeld dienen te worden. Zo moeten zij niet begroet worden zoals Moslims elkaar onderling begroeten en dient een Moslim bij het tegemoet lopen van een Christen of Jood, laatst genoemden naar de smalste kant van de stoep dwingen. Om de superioriteitsgevoelens van de Moslim nog maar even haarfijn kenbaar te maken. Daarnaast zal een Christen zijn kerkklokken slechts bescheiden laten klinken en altijd opstaan wanneer een Moslim wenst te zitten waar hij zit. Dit is zomaar een greep uit de officiële Islamitische leerstoelen aangaande de omgang met Dhimmies / Dzimmah (overmeesterde Joden en Christenen).

Let wel: het staat voor mij buiten kijf dat veruit de meeste Moslims dit niet weten en niet eens willen uitvoeren, gelukkig. Maar de vraag was: welke Moslim voert zijn geloof nu goed uit, de Salafist of de gematigde Moslim. Die laatste verliest helaas het duel aangaande dit specifieke (maar cruciale) aspect van de, vaak goed geïnformeerde, Salafist.

Vrede zij met u allen.

P.S. nog een laatste citaat uit De Sahih al Muslim (betrouwbare Hadith) die geen spaan heel laat van de veronderstelling dat Moslims slechts uit zelfverdediging mogen vechten:

Sahih Muslim 30—Muhammad said: “I have been commanded to fight against people so long as they do not declare that there is no god but Allah.”

2)James M. Arlandson

http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/mohammedendejoden.htm

citaat:
Wat betreft het gehele artikel, wat zien we als we een stap terugnemen en kijken naar het grote plaatje van Mohammeds relaties met de joden?

In al deze moorden, conflicten, belegeringen en veroveringen, geloven traditionele en vrome moslims dat Mohammed nooit excessief handelde, omdat wanneer verdragen werden verbroken of wanneer hij of zijn volgelingen aan vervolging en verraad leden, hij alleen dan zou vergelden of straffen en alleen in de juiste proportie. Moslims lijken dit a-priori uit de koran te weten. Mohammed zegt in de Mekkaanse soera 16: 126 het volgende:

126. En wanneer jullie bestraffen, bestraft dan in overeenstemming met wat jullie aangedaan is. Maar als jullie geduldig zijn is dat zeker beter voor de geduldigen. (Siregar)

Waarom zou Mohammed zijn eigen Schrift ongehoorzaam zijn? Uit dit vers en verkeerd redeneren komt absolutistisch redeneren zoals dit:

Iedereen die een ware profeet is, is nooit excessief, maar altijd proportioneel.
Mohammed was een ware profeet.
Daarom was hij nooit excessief, maar altijd proportioneel

Dat is het ideaal. Wat betreft de werkelijkheid? Volgen traditioneel moslimgeloof en -logica de geschiedenis? Nee. Het lijkt dat Mohammed niet altijd geduldig blijft (zie de laatste bijzin in soera 16: 126) en wraak neemt.

Het is een bruut feit dat toen Mohammed in 622 na Christus in Medina arriveerde, een aanzienlijke joodse gemeenschap in en rond Medina gedijde. Toen hij stierf in 632, waren in Medina enkele joden overgebleven, vanwege verdrijving, dood of slavernij. Natuurlijk zijn al deze onplezierige gebeurtenissen niet alleen de schuld van de joden. Maar wat betreft de logica? Moslims geloven dat hun profeet een bepaalde staat van perfectie bereikt had, dus hoe kunnen deze gebeurtenissen zijn schuld zijn? “Per slot van rekening zijn dit joden,” lijkt traditioneel moslimgeloof te beweren.

Eén islamoloog antwoordt dat in Mohammeds bestraffingen en vergeldingen, hij eenvoudig de Arabische gewoonte aan het volgen was, die verschillende vormen van het omgaan met vijanden toestaat, inclusief slavernij of de dood. De verslagen over de wreedheid tegen Qoeraiza zijn geschreven op een gewone manier, dus dit betekent dat de wreedheid van nature gewoon is (Watt, Muhammad: Prophet and Statesman, p. 173). Als antwoord, aangenomen dat iedereen onderdeel is van zijn eigen cultuur, moet een profeet de twijfelachtige gewoontes van zijn cultuur praktiseren zoals stammenexecutie of slavernij? Zijn deze niet excessief van nature? Het is teleurstellend dat een Allah-geïnspireerde profeet niet boven deze dubieuze en gewelddadige gewoontes kon of wilde uitstijgen.

01-aug 2012 ,  08:50
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.