Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De zwarte pauskandidaat en het mohammedanisme
Boemerang of niet?

Alle pauskandidaten zijn vreemde snuiters. Helemaal kansloos zou meneer Turkson uit Ghana dus pas zijn wanneer er helemaal geen nieuwe paus werd gekozen. Dat lijkt een nogal onwaar­schijn­lijk scenario. Er zijn echter een paar redenen waarom de brave man toch wat minder kansrijk is dan het even leek. Een van de acties waarmee hij zijn kansen heeft verkleind, werd breed uitgemeten door de Huffington Post, een druk­bezochte webstek van vrienden van het moham­medanisme in de VS en GB. Ze meldden dat Turkson in het Vaticaan -in oktober al- het YouTube clipje Muslim demographics had vertoond voor bisschoppen die vergaderden over het terugwinnen van aanhang in Europa. Het is gemakkelijk te doorzien dat het betoog niet klopt. Je moet alleen tijdens het bekijken van die clip je hoofd koel houden. Het ellendige is dat dankzij de voort­woekerende islamofobiefobie zulke publiciteit een boemerang effect kan hebben.
»
Het filmpje dat Turkson vertoonde, heeft qua stijl wel wat weg van wat je bij Nederlandse omroepen nogal eens ziet: met dreigende muziek eronder en zo. Dat ondermijnt de geloofwaardigheid. Na enige gegevens die wel lijken te kloppen, volgt een bewering over het verschil in aantal kinderen dat vrouwen in Frankrijk gemiddeld zouden krijgen. Voor autochtone vrouwen zou dat 1,8 zijn en voor mohammedaanse 8,1. Gemiddeld! Dat aantal ligt nog boven dat van Niger, het 'vruchtbaarste' land van de wereld.
Turkson heeft zich daarna volgens de Vatican Insider op een kruiperige manier verontschuldigd:
“From my own personal experience I cannot have such anti-Islamic fears, nor can I ever buy into anti-Islamic propaganda or scaremongering. I come from a family that has an Islamic component. My paternal uncle was a Muslim. We lived together; we don’t have any trace of fear of Islam in my family. My mother was a Methodist, my father a Catholic. This is the inter-religious family and context in which I grew up”, he said.

Bizar dat een man in zijn positie over zijn familie begint: heeft hij, als kosmopolitisch denkende Afrikaanse christen, helemaal geen oog voor de gebeurtenissen in het nabije verleden in Soedan en voor de huidige ontwikkelingen in bijvoorbeeld Nigeria, Egypte en Syrië?
Hoe wereldvreemd deze meneer is blijkt uit een andere passage uit dit mea culpa:
After the animated debate following the video’s projection, the cardinal recognizes that others viewed that documentary differently to him. Up to then he said, “I had never viewed that video in the anti-Islamic optic with which so many others have viewed it.” He believes this divergence in perception is due to his personal background.

Die opmerking over gemiddeld meer dan 8 kinderen viel hem mogelijk echt niet op vanwege zijn achtergrond!
De fanatieke verdedigers van het mohammedanisme van 'Americans against islamophobia' namen ook het 'alarm bericht' over.
Ik denk echter dat in het geval van Turkson (Turk son, kwam ik al tegen) bij nader inzien helemaal geen sprake is van een boemerang effect. Hij spreekt nota bene van “… our shared responsibility as brothers and believers in the same holy God.
De mohammedanen zouden zich geen betere paus kunnen wensen dan deze figuur. Misschien keert de boemerang zich dit keer wel tegen de vrienden van het mohammedanisme.
 

Frans Groenendijk,  26-02-2013          

Reacties
# 1
Arend:

Als iemand ditzelfde ongenuanceerde filmpje had gemaakt over katholieken, PVV-ers, boeddisten, scientologists of nordic walkers dan was er niks aan de hand geweest. Films, cartoons, boeken, teddyberen, documentaires, meissjesscholen, lezingen en inentingscampagnes leiden pas tot problemen als het woordje "islam" valt.

Het is altijd lastig om te gokken over iemands motieven.
Maar het kruiperige naar de islam van Turkson is makkelijk te verklaren door te kijken naar het dagelijkse islamitische geweld tegen christenen in de hele wereld, ook in Ghana. Zoals veel mensen maakt hij zich echt zorgen over dat geweld, vandaar de poging tot waarschuwing met dat foute filmpje. Op het moment dat zijn vergissing algemeen bekend wordt krabbelt hij terug om ng meer islamitisch geweld te voorkomen.

De vorige paus deed dat ook, vlak nadat hij een oud citaat had herhaald. Daarin vroeg de Byzantijnse keizer Paleaologus of de islam ooit iets nieuws had gebracht behalve onmenselijke zaken. Niemand kan echter iets goeds noemen dat we danken aan de islam; juist ook de islamitische geestelijkheid niet. En dus ging de islamitische wereld over op geweld. En dus werden er vervolgens pauselijke excuses aangeboden voor het stellen van die vervelende vraag die niemand kon beantwoorden.
Voor het islamitisch geweld is uiteraard nooit excuses aangeboden, daar is ook geen beginnen aan.

Kern van de zaak is duidelijk; kritiek op de islam levert men niet, of binnenskamers. Als die kritiek algemeen bekend raakt dient men zijn woorden terug te nemen. Want wie kritiek op de islam levert is "verantwoordelijk" voor de gevolgen; islamitische wraacties tegen willekeurige mensen waar ook ter wereld.

26-feb 2013 ,  11:18
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.