Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Een dawah-drol door de brievenbus
"Innerlijke militaire expedities"

Hier op Keizers & Kleren hebben we nauwe­lijks last van ze. Van lieden als de 'bekeerling' Danny, 'slaaf van Allah' (=Abdullah), die met een tang in de hand op zoek zijn naar varkens. Die onder een stuk over ahmadiyya­fobie komen melden: "In de toekomst moet ik naar Mekka".
Op andere fora zie je hoeveel gekker het kan.
Er zijn er die zo weinig op de context letten dat ze hun stukjes standaard­propaganda voor het moham­medanisme dumpen op plaatsen waar die, dankzij de context, een héél andere betekenis krijgen. Ze herinneren me aan communisten die in 1977 stickers met de leuze "Van Agt eruit, de CPN erin" ook op vuilnis­bakken plakten. Dat was trouwens in Delft. Lang voordat die stad een broeinest was voor jihadisten. Timon Dias schreef op De Dagelijkse Standaard al over Delft, D66, kansenjongeren en jihad.
»
Bovenstaande foto plaatste Timon ook op Facebook.
Sawfer Mohamed reageerde met deze drol:
What does jihad mean?
Bij een afbeelding van een geschifte jihadist onder een mohammedaans oorlogsvaandel en met een kalasjnikov of zoiets in zijn handen, komt hij met een link naar een verhaal over 'jihad' als 'innerlijke strijd'!
Kijk je op zijn account dan valt gelijk deze avatar van zijn vriend Sajeedh op.
Sawfer is ook fan van Dawahworld: een verzameling afbeeldingen met begeleidend commentaar die een aardig inkijkje biedt in de denkwereld van de volgelingen van Mohammed.

Onder het linkje van Sawfer plaatste ik deze: naar hadith volgens Al-Bukhari.
De hadith hebben voor alle mohammedanen minder autoriteit dan de Koran, maar voor het overgrote deel van de islam'geleerden’ en voor een groot aantal gewone mohammedanen zijn ze erg belangrijk. Hadith zijn er van verschillende auteurs. Als meest gezaghebbende wordt vaak deze Bukhari genoemd.
Mijn linkje leidt naar deze webpagina:


"Ze strijden voor Allah en doden en worden gedood".
Het complete boek heeft als titel "De heilige oorlog en militaire expedities".
Volgens mij geeft een titel van een boek een zekere indicatie over de inhoud ervan. Ik ben daar heel simpel in.
De titel van hoofdstukken: idem. Wanneer jouw 'heilige' boek een hoofdstuk bevat met als titel "De (oorlogs)buit" heb je wat mij betreft iets uit te leggen.
Iets met grote lijnen.  

Frans Groenendijk,  27-03-2013          

Reacties
# 1
Marie:

Nope, niks uit te leggen. Als je vanaf je kindertijd vergiftigd bent met weerzin tegen de infidel, en alle goede bedoelingen door een paranoide saus waargenomen worden, dan is dat semantische betoog over teksten van de koran helemaal aan dovemansoren gericht.
Babylonisch misverstaan.

29-maa 2013 ,  12:05
# 2
Frans Groenendijk:

In de "tweets die misschien aansluiten":
Taimiyyah Why call urself a da'iy & u are vehemently against a tool as strong & reliable as #Jihad. A tool resorted to by all the Prophets of Allah.

21-apr 2013 ,  01:20
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.