Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Haatvol lid van de PvdA

Paul Meijer, fractie­voor­zitter van Forza Haarlemmermeer, had op de her­den­king van Pim For­tuyn dit jaar naast Fleur Age­ma en Gerard van As, voor de grap ook de Amster­damse PvdA-er Duyve­stein uitgenodigd. Deze las een column voor: een vreemde tekst die begon met het belache­lijk maken van Ad Melkert en besloot met het projec­teren van zijn eigen haat op Fleur Agema. Zelfs een puberaal-ranzige verwijzing naar de seksuele relatie die ze wel zou hebben met Geert Wilders ontbrak niet.
Vorig jaar kwam ik hem voor het eerst in levende lijve tegen als spreker op een JOVD-bijeen­komst in een cafe in Den Haag. Het onderwerp van die bijeen­komst was het moham­medanisme, maar Marcel the selfkicker sprak over zichzelf. Die bijeen­komst vond plaats, kort nadat hij zichzelf had opgeworpen en vervolgens -zonder duidelijke aanleiding- weer had terug­getrokken als kandidaat-voorzitter van de PvdA. Moet je zo iemand serieus nemen?


»
De bijeenkomst in de Haarlemmermeer was beslist interessant. Het clipje met Kaj van der Linde zou je zelfs sensationeel pijnlijk kunnen noemen *).
Ik zou niet meer op die bijeenkomst zijn teruggekomen, en zeker niet op het optreden van deze PvdA-er, indien ik hem van de week niet ook nog eens was tegengekomen bij het opruimen van wat overblijfselen van een oude webstek van me. Het ging om een stukje uit mei 2006. Ik reageerde daarin op een bijdrage die Duyvestijn had geplaatst op de webstek van de Amsterdamse PvdA.
Die column zelf, met de vermoedelijk ondeugend bedoelde titel 'Bent u voor of tegen de neger?', is niet meer in zijn geheel te bekijken, maar de afbeelding toont de nog wel zichtbare lead ervan.
Er is minder integriteit dan je denkt in de politiek

Duyvestijn bleek zes jaar geleden al even verward en haatdragend bezig te zijn geweest. Toen hij het schreef was hij de 'webmaster' van de PvdA Amsterdam. Naar aanleiding van een PvdA-kritische column kreeg hij later zijn congé. Sindsdien noemt hij zichzelf 'liefdevol lid' van die partij. Pijnlijk.

Dit was mijn tekst over hem, zes jaar geleden:
Een paar weken geleden schreef ene Marcel Duyvestein dit hoogst opmerkelijke stukje op de webstek van de PvdA Amsterdam. Een stuk waar de haat van afdruipt. Het stukje kreeg enkele tientallen reacties maar al vrij snel werd de reactiemogelijkheid afgesloten.
De meeste reacties gingen in op de opmerkelijke manier waarop deze meneer de mishandeling van metro-columniste Ebru Umar verdraaide om een aanval op Rita Verdonk te onderbouwen.
Umar werd aangevallen door twee Marokkaanse jongens en in een reactie op die mishandeling herinnerde ze aan een nogal pijnlijke opmerking van Job Cohen aan haar adres.
Zonder dat hij verder een woord vuil maakte aan de mishandeling van de columniste, gebruikte hij de [terechte] sneer van Umar als opstapje om te voorspellen dat binnenkort Rita Verdonk wel Job Cohen zou gaan aanvallen.
Door de misselijke houding van Duyvestijn en een aantal andere mensen die reageerden op zijn stukje en het feit dat schielijk de reactiemogelijkheid werd beëindigd, bleef het meest krankzinnige deel van 's mans betoog nog onbesproken.
Dat doen we hier dus nog maar even.
Eerst maar een uitgebreid citaat want voor je het weet is het heel het verhaal van de PvdA-webstek verwijderd (sic):
Verdonk moet het daarentegen niet van de inhoud hebben. Het gaat om haar oneliners. Let’s go. Hypotheekrenteaftrek: let’s go. Hoogste belastingschijf onder de 50%: let’s go. Taïda Pasic: Go. Bij die woorden horen strenge gelaatstrekken en dunne, strakke lippen. De “looks” is namelijk één. Het geluid is twee. Het maakt ook niet uit dat de minister fout op fout stapelt, als de pers maar schrijft dat ze van ijzer is, dat ze rechtlijnig is, streng, hard. Maurice de Hond peilt er, na elke blunder, tien zetels bij. Gewoon omdat ze die roestvrij stalen uitstraling behoudt. En daar gaat het om. Dat heeft ze goed van Fortuyn afgekeken (sic).
Die lijn volgend, weet je dat Verdonk straks (sic) haar pijlen richt op burgemeester Cohen. Dat helpt namelijk, een tegenstander uitzoeken die symbool staat voor alles wat jij niet bent.

Dus om je eigen partij te promoten, -dat veronderstellen we, Duyvestijn schijnt webmaster te zijn van de PvdA-Amsterdam-, zoek je een tegenstander uit die symbool staat voor alles wat jij niet bent. Daar richt je je pijlen op.
En wat verwijt je die dan?
Dat die misschien in de toekomst wel net als iemand anders die ook geen PvdA-lid is haar pijlen zal gaan richten op iemand die symbool staat....etc.
Er is minder integriteit dan je denkt in de politiek. Helaas.
Maar we hoeven er niet zonder meer van uit te gaan dat dit voor iedereen geldt en zal blijven gelden. Er is wel degelijk een groot verschil tussen politici. Integere politici kun je overal vinden. In de meeste partijen moet je er echter wel goed naar zoeken.*) wie goed luistert hoort nog iemand 'geruststellend' roepen: "dat knippen we er wel uit". De clip-maker hoorde me blijkbaar niet of heeft mijn woorden verkeerd opgevat.
 

Frans Groenendijk,  30-05-2012          

Reacties
# 1
Andr´┐Ż van Delft:

De column van Duyvestijn staat nog op de fantastische
Way Back Machine

31-mei 2012 ,  12:30
# 2
Frans Groenendijk:

Fantastisch inderdaad. Hij is nog pijnlijker dan ik het me herinnerde.

31-mei 2012 ,  12:36
# 3
Pieter Helenius:

Volgens mij was die Duyvenstein samen met die subsidiefilmer Eddy Terstall betrokken bij een vernieuwing in de PvdA die tegen de PvdA lijn "alle allochtonen zijn heilig" inging en daar behoorlijk wat shit voor over zich heen kreeg. Ergo, vergeleken bij het gemiddelde PvdA lid is die Duyvenstein nog enigzins fatsoenlijk. Kortom we trappen weer een open deur: PvdA'ers zijn nu eenmaal laag bij de grondse lieden.

01-jun 2012 ,  01:28
# 4
Frans Groenendijk:

Ook leden van politieke partijen, zelfs van de PvdA, moet je individueel beoordelen. Ik ben het niet in alles eens met wat Eddy Terstall zegt maar dat is nu echt een fatsoenlijk PvdA-lid. Hij stemt dan ook niet op die partij, zo valt te lezen op zijn twitter-profiel.
Duyvestein is van een heel andere kaliber. Er mensen in de PvdA met een insteek waar ik nog meer de schurft aan heb, maar niet zo veel. Ik heb nog meer waardering voor mensen die op de PvdA stemmen omdat hun ouders dat ook deden dan lieden die eindeloze arrogantie combineren met een misplaatst soort zelfspot.

01-jun 2012 ,  04:21
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.