Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Mohammedaans kannibalisme

Afgelopen zondag gaf ik in Amersfoort een lezing over "Het Ottomaanse Rijk, het moham­medanisme, Turkije en Israël". In de trein sprak ik met mijn broer nog wat na over de inhoud van mijn betoog. In zulke gesprekken gebruiken wij relativeringen, eufemismen en spottende imi­taties van wat politieke tegen­standers naar voren zouden kunnen brengen. Bijvoorbeeld: "Er valt heel wat aan te merken op mohammedanen, maar ze doen nooit aan kannibalisme". Ik dacht voor de zekerheid er even serieus over na, maar toen dacht ik mijn broer toch gelijk te moeten geven.
De volgende dag kregen we ongelijk.

»
Onderbuikgevoelens
Er dook een filmpje op van een Syrische vertegenwoordiger van de Arabische Lente, die het hart van een Syrische soldaat uit diens lichaam snijdt en er vervolgens in bijt. (zeer gruwelijke beelden dus, zolang YouTube de video nog niet weg heeft gehaald.)
kannibalisme is niet iets specifiek mohammedaans

Zo'n videoclip roept onderbuik­gevoelens op. Dat is een goede zaak. Je uitsluitend laten leiden door die gevoelens is echter niet goed, je moet ook proberen wat afstand te nemen, wat iets heel anders is dan bagatelliseren. Zoals door het naar voren brengen dat de dader "alleen maar erin beet en niet doorslikte", zoals een van de reageerders doet onder de videoclip. Die is overigens geupload door ene Sam Syria, die zichzelf presenteert als moslim.
Je kunt er ook op wijzen dat kannibalisme niet iets specifiek mohammedaans is. Daarmee doe je beslist een ware uitspraak: klik maar op de afbeelding hierboven.

Aanvoerder
Wat je dan echter ook doet is wegkijken van wat er eigenlijk aan de hand is in het filmpje 'van' Sam Syria. Je gaat voorbij aan het feit dat de dader de leiding heeft over een groep. Als aanvoerder roept hij 'Takbir' *) waarop de anderen antwoorden met: "Allahu akbar".
Een andere reageerder wijst erop dat de dader een 'sjiietisch accent' heeft!
De bewering dat er zoiets zou bestaan als een sjiietisch accent' is even idioot als de suggestie dat kritiek op het mohammedanisme een vorm van racisme is.
Maar dat is niet het belangrijkste.
Dit is helemaal geen eenmalige gebeurtenis.
Het is niet zo dat de omstanders denken "die vent is knettergek, laten we hem maar zijn zin geven en reageren met Allahu akbar anders lopen we zelf gevaar". Nee, de dader, Khaled Al Hamad heet hij, komt voor in een serie clips waarin hij steeds de takbir-roeper is: met dank aan Brown Moses.
even idioot als de suggestie dat kritiek op het moham­medanisme een vorm van racisme is

In het vierde clipje laadt de kannibaal een soort Stalin-orgel: dat is toch geen simpel wapentuig. Hoe zou hij eraan gekomen zijn? Geleverd vanuit de VS, Frankrijk, Turkije, Saoedi-Arabië?
In allerlei media is bericht over hoe Khaled Al Hamad zich verdedigt. Hij krijgt daarvoor volop podium. Hier bijvoorbeeld in de Telegraph. Wat een toeval: hij legt ook nog een link met het vorige stuk hier, over de 800 heiligen van Otranto; hij is ook van het in stukken zagen van vijanden:
”Hopefully,” added Hamad, “we will slaughter all of them [the Alawites].” He said that he possessed another video of himself “sawing” a member of the pro-regime Shabiha militia with a “saw we use to cut trees”.
Hamad added: “I sawed him in small pieces and large ones."

De Telegraph weet ook van eufemismen:
Opposition leaders united in their condemnation of Hamad, with the Syrian National Coalition saying that is behaviour “contradicts the morals of the Syrian people, as well as the values and principles of the Free Syrian Army”.
The rebels’ military council issued a “wanted” poster for Hamad, demanding that he face punishment. The brigade he runs is an offshoot of the Farouq Brigade, which is backed by the official opposition, but operates independently.
The incident raises the question of whether the supposed rebel military leadership is in charge of events.

De wreedheden die karakteristiek zijn voor mohammedaanse terroristen, zijn geen uitingen van individuele gekte, zoals in het geval van de hierboven afgebeelde Amerikaanse kannibaal.
Onthoofdingen zijn duizend keer nauwer verbonden met de leer van Mohammed dan heksenverbrandingen met de leer van Jezus Christus.
Het kannibalisme en het in stukken zagen, zijn alleen nogal vrije interpretaties van het voorbeeld van Mohammed.
De ontkenning van die waarheid vormt een grotere bedreiging dan het oprukken van het mohammedanisme sec.

*) Over de betekenis van het woord takbir (of takbeer): zie de updates bij dit stukje over een debat met Tofik Dibi dat nooit plaats vond  

Frans Groenendijk,  15-05-2013          

Reacties
# 1
Veteraan:

Al vanaf de periode van Mohammed vraten de moslims hun tegenstanders letterlijk op. Vooral krijgsgevangenen,jonge vrouwen en kinderen ontkwamen niet aan hun vraatzucht in cmbinatie met hun veroveringsdrang van zoveel mogelijk landen.In de Iraans-Iraakse oorlog werd over en weer ook kanibalisme bedreven. In tijden van oorlog en waanzin drijft het Kwaad bij de mens naar binnen. Ze weten in die landen kennelijk ook niet beter want apen belanden vanuit de pan daar in die contreien ook net zo goed op tafel.

16-mei 2013 ,  01:21
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.