Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
“Nederland heeft een flinke terreuraanslag nodig”
De HUT vergadert weer in Amsterdam

Update: AP gehackt Anderhalf jaar geleden organiseerde de Hizb Ut-Tahrir (HUT) een bijeenkomst in Amsterdam. Ik werd daarover getipt door 'Professor Dr' Van Frikschoten van het weblog Amsterdam Post en ik ging kijken. In dit stuk over 'de oemma' meldde ik wat ik daar zag. De titel hierboven komt uit dat stuk; ik licht hem hier verder niet toe. Bernadette de Wit ging ook naar binnen. Via de aparte vrouweningang: zoiets is standaard bij deze mensen, zelfs bij demonstraties staan mannen en vrouwen in aparte vakken. De Wit deed gedetailleerd en ingetogen verslag van haar belevenissen. En nu is er dus morgen weer zo'n toogdag van deze, niet overal zo vreedzame, organisatie. De sympathieke, volhardende professor roept ook nu weer op tot een soort demonstratie. Ondanks dat ik weet om wat voor club het hier gaat en ondanks het feit dat dit gedachtegoed, hier en wereldwijd, eerder sterker dan zwakker aan het worden is, blijf ik dit keer thuis.
»
En dat is niet omdat ik gerustgesteld ben omdat het Parool meldt dat er in Amsterdam tenminste één moskee is waarvan het bestuur niets moet hebben van de HUT.
Met een klein groepje bij de HUT-bijeenkomst voor de deur gaan staan, kan als demonstratie van (een gevoel van) machteloosheid overkomen in plaats van als 'streep in het zand'. Dat is ook niet de reden om thuis te blijven.
Zelfs het reëel bestaande gevaar dat in mediaberichten erover, aannemende dat er enige aandacht voor is, de tegendemonstranten als het ware worden weggestreept tegen de radicale mohammedanen, weerhoudt me niet.
Nee, de reden van mijn wegblijven morgen zit eigenlijk in een zinnetje uit dat bericht in het Parool. Volgens auteur Heiba Targhi Bakkali gaat het congres over:
… de wens van Nederland een kalifaat, een islamitische staat, te maken.

Het toont een groot, verbazingwekkend en verontrustend gebrek aan kennis over de betekenis van het begrip 'kalifaat'.
Ik geef daarom morgen prioriteit aan een andere manier van bezig zijn met dat kalifaat-gebeuren: ik ga verder met de voorbereiding van mijn lezing, zie de vooraankondiging hieronder. Meer in het bijzonder ga ik wat materiaal verzamelen over het gedachtegoed van de Turkse premier Erdogan in relatie tot het kalifaat en het ottomanisme.
Mevrouw Bakkali is uiteraard ook van harte welkom bij de lezing.

Update: "Silence is golden"
Indien men op de link naar het betreffende stukje op AP klikt, krijgt men een foutmelding.
Het blijkt het gevolg van een cyberaanval.
Op de 'home lokatie' staat uitleg:
De Amsterdam Post is gehacked door de Turken van Hizb ut-Tahrir omdat ik vandaag om 11.30 uur demonstreer tegen hun Khalifah conferentie in Party Centrum Rhône aan de Rhôneweg 12-14 te Amsterdam.
In een bestand stond een zogenaamde "marquee" met links naar Turkse sites en het index bestand was overschreven met de tekst //Silence is golden. En dat is niet mijn index bestand,vriend!
Dat u even weet hoe onze Turkse vrienden over de vrijheid van meningsuiting denken. Er zit meer rotzooi in de site en het zou prettig zijn als iemand mij zou kunnen helpen om dit recht te trekken. info@amsterdampost.nl

Evengoed gaat de demo doorrr! De tekst die ik daar zal voordragen publiceer ik hier later vandaag. Eventueel op deze manier als het probleem niet is opgelost.
Ze hacken er maar een eind op los met hun islamitische dictatoriale attitude. Als dit jullie argumenten zijn dan ben ik de winnaar. Ik geef niet op om mijn mening te verkondigen. Ik laat me niet intimideren. En je gaat mij en mijn mede democraten hier in mijn eigen land niet de mond snoeren! Nooit!


Alsof ze het aanvoelde, schreef Annabel Nanninga op GeenStijl gisteravond: Het broeit bij de Turken  

Frans Groenendijk,  17-03-2013          

Reacties
# 1
Heiba Targhi Bakkali:

Die zin over dat HuT van Nederland een kalifaat wil maken klopt niet, ik heb het ook niet zo in het stuk gezet. Wat ik wel schreef is dat HuT in moslimlanden een kalifaat wil stichten, dáár gaat het congres over (zeggen ze zelf in de aankondiging). Wellicht is dit verkeerd geïnterpreteerd door de eindredactie.

17-maa 2013 ,  07:48
# 2
Matt K:

"Wat ik wel schreef is dat HuT in moslimlanden een kalifaat wil stichten"

Juist, dus eerst van Nederland een moslimland maken. Aha. We zijn niet achterlijk hier.

17-maa 2013 ,  08:33
# 3
Frans Groenendijk:

@Heiba Targhi Bakkali Wat de eindredacteur van het Parool dus in ieder geval juist gezien had, was dat die zin voor meerdere uitleg vatbaar was. Treurig dat hij/zij koos voor de verkeerde "verbetering".

17-maa 2013 ,  12:06
# 4
Veteraan:

Wat de meeste mohamedanen en onze politici denken is dat we achterlijk zijn en we ons maar wat graag als makke schapen met onze gezichten naar Mekka laten zetten.Het doet me goed dat de anti-islamitische partijen steeds meer in bloei beginnen te komen.De PVV doet het gelukkig weer erg goed in ons land.

19-maa 2013 ,  12:22
# 5
D. G. Neree:

Als ze van moslimlanden een kalifaat willen maken, warom vergaderen ze dan in Nederland? O, wacht....

22-maa 2013 ,  01:46
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.