Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Politici en twitter: geen gelukkige combinatie
Ahmed Marcouch laat zich kennen

Het was in de Rode Hoed. Een jaar of vijf geleden sprak ik daar in een heel kort persoonlijk onder­houd Ahmed Marcouch aan op zijn lof aan het adres van Al Qaradawi. Deze Qaradawi heeft een boekje geschreven over het vermoorden van mensen die van mening veranderen over het mohammedanisme, door haat­predikers als hij aangeduid als afvalligen. Ik was beleefd tegen hem en Marcouch dacht misschien met een gemiddelde PvdA-stemmer te maken te hebben: hij draaide er dus om heen. Iets in de trant van: "Niet alles wat Qaradawi zegt sta ik achter, maar hij zegt ook heel inspirerende dingen".
»
Inmiddels is in Nederland zo veel bekend geworden over wat voor figuur Yusuf Al Qaradawi is, dat Marcouch toch maar min of meer afstand heeft genomen van de man.
Ik schreef afgelopen zondag ook nog iets over Qaradawi. "Vergeleken met Yusuf Al Qaradawi is Marc Dutroux een koorknaap" werd de subtitel van een stuk over het kapotmaken van de vagina's van jonge meisjes. De fatsoenlijke islamitische organisatie Center for Islamic Pluralism was daarbij mijn belangrijkste bron.

image Eddy Terstall vestigde met deze tweet mijn aandacht op die twee van Marcouch waarin hij Geert Wilders associeert met het monster van Utoya.

Hoewel een mens dagwerk zou kunnen hebben aan het reageren op alle pogingen om een nieuwe Volkert van der Graaff aan te sporen om als eenling op te treden, kon ik het niet laten hier toch op te reageren. Marcouch zie ik als van de belangrijkste pro-islamiseringskrachten in Nederland. image

Ik had daarmee een open zenuw geraakt, want hij reageerde onmiddellijk met dit merkwaardige zinnetje:
Marcouch lijkt van mening te zijn dat je Geert Wilders best met Breivik mag associëren maar dat hij zelf niet met Mohammed of Al Qaradawi geassocieerd mag worden.
En dat terwijl Wilders toch zeer duidelijk afstand heeft genomen van Breivik maar Marcouch dat niet volmondig heeft gedaan van Qaradawi en helemaal niet van Mohammed.
 

Frans Groenendijk,  23-02-2012          

Reacties
# 1
Gerard:

De moslimaap valt weer uit de mouw.
Lekker haatzaaien en domme vergelijkingen maken.
De imam praat doden van afvalligen goed..tja wat doe je dan als je die discussie wil eindigen? Wilders op 1 lijn zetten met een massamoordenaar.

24-feb 2012 ,  01:45
# 2
Abdul:

Vraagje: heeft Ahmed al afstand gedaan van Breivik?

24-feb 2012 ,  02:07
# 3
rekaba:

Tofuk Dibi, Achmed Marcouch en ook Naeeda Aurangzeb blijven per slot van de rekening toch lid van de oemma. Ze willen geen scheuring van de eenheid. Dibi bijv. was (bewust of onbewust)tegenover Al-Haddad vooral ook bezig om ondanks alles toch een te blijven.Ze komen er niet toe om openlijk te zeggen"jouw islam is niet mijn Islam". Terwijl ze elders wel zeggen dat er meerdere islammen zijn en er niet een Islam bestaat. Hetgeen de Islam tot een paling in een emmer snot maakt, althans om aan te pakken dan hé.
De enige die ik ken, die zich moslima blijft noemen en toch oemma-onwelgevallige, scherpe en splijtingsgevaarlijke kritieken op haar godsdienst en cultuur geeft is Nahed Selim.

Heb hierover een opstelletje geschreven:

http://eerstehemel.blogspot.com/

24-feb 2012 ,  11:55
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.