Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Ratten en projectie

De soort van vogel­vrijver­klaring waar ik een paar dagen gele­den over schreef krijgt nog een ver­volg. Er worden, zoge­naamd vanaf het e-mail adres van George Fried­man van Strat­for, berich­ten gestuurd. Ik had zelf zo'n bericht nog niet ontvangen maar kreeg er een door­gestuurd van een vriend. Zorg­vuldig bekijken onthult wat over de denk­wereld van de afzender:
»
Hello loyal Stratfor clients,
We are still working to get our website secure and back up and running again as soon as possible.
To show our appreciation for your continued support, we will be making available all of our premium content *as a free service* from now on.
We would like to hear from our loyal client base as to our handling of the recent intrusion by those deranged, sexually deviant criminal hacker terrorist masterminds. Please fill out the following form and return it to me

Mijn nadruk natuurlijk.
De schrijver, of schrijvers willen dus overkomen als de zeer getalenteerde en geïnformeerde George Friedman, een man van in de vijftig. Ze projecteren op hem hoe hij wel over hen zal denken. En dat is dan dus niet alleen in termen van 'gestoord', 'seksueel afwijkend', 'crimineel' en 'terroristisch' maar ook nog als meesterbreinen!
Hilarisch.
Het doet denken aan het voor 'rat' uitschelden van vicepremier Verhagen.
Ephimenco schreef er een adequate column over in Trouw.
Een citaatje:
De haat lijkt zo intens dat je je best mag afvragen wat hiervan terecht is. Toch reageerde Verhagen meestal met zelfspot als hij met zijn imago werd geconfronteerd: "Zelf ben ik wel met een rat vergeleken. Schmelzer verzamelde beeldjes van teckels. Dat zal ik niet doen: ik vind een rat niet zo'n gezellig dier. Maar laten we het er wel op houden dat wij in ieder geval beiden politieke dieren zijn - en daar ook lol aan beleven."

Als gebaar naar Verhagen hier dus een afbeelding van twee schattige ratjes (mijn jongste dochter had er ook twee als huisdier, niet de hier afgebeelde). Misschien moet meneer Verhagen toch Schmelzers voorbeeld volgen?
 

Frans Groenendijk,  07-01-2012          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.