Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Turkse leger valt Noord-Syrië binnen

Twee dagen voor de algemene verkiezingen in Turkije heeft premier Erdogan zijn leger opdracht gegeven buurland Syrië binnen te vallen, zo meldt Debkafile. De vaak goed geïnformeerde webstek schrijft hierover:
De Turkse legermacht in Syrië heeft drie opdrachten:

1. Het afremmen van de stroom vluchtelingen uit Syrië vanwege het bloedbad dat is aangericht door de Syrische regeringstroepen. Ankara heeft meer dan 3.000 vluchtelingen uit Jisr al-Shughour opgevangen die wanhopig proberen een zekere slachting te ontsnappen, maar is niet bereid tien- of mogelijk honderdduizenden Syriërs op te vangen uit de grotere steden zoals Idlib, Maarat al-Numaana en uit de Koerdische regio's die grenzen aan Turkije.
2. Het inrichten van een militaire zone aan de Syrische kant van de grens waar de Rode Halve Maan kampen zal oprichten voor de Syrische vluchtelingen onder Turkse bescherming;
3. Volgende week zal het Turkse leger een militaire bufferzone creëren in de Koerdische regio in het noorden van Syrië in de buurt van de belangrijkste stad, Qamishli.
De regering-Erdogan neemt het risico dat Assad de Turkse militaire inval op zal vatten als een daad van oorlog. In dat geval zullen de twee legers met elkaar slaags raken.

»
Moet er nog iemand lachen om de opmerkingen over Turkije en de OIC in mijn stuk Arabische lente of mohammedaanse herfst?

Ik zie intussen nog geen bevestiging van dit bericht. Wel lees ik bij Zaman dat er in Turkije zelf al langer over gesproken wordt:
In late May, speaking with Today’s Zaman, Turkish officials neither denied nor confirmed a report suggesting that the Turkish military has drawn up an operation that would send several battalions of Turkish troops into Syria to carve out a “safe area” for Syrian refugees.
 

Frans Groenendijk,  10-06-2011          

Reacties
# 1
Maarten:

Hoezo twee landen in oorlog?
Turkije is nog immer een 'gewaardeerd' Navo lid.
Als zij in oorlog zijn, zijn wij dat ook.
Zeker als de bufferzone wordt beschouwd als een humanitaire actie, en de te verwachten aanval van het Syrische leger als een offensieve daad. De protocollen zijn daarin helder.

11-jun 2011 ,  11:33
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.