Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Twitter-‘debatje’ met ‘Someone’: treurig en hoopgevend tegelijk
De 'echte islam' en de geruchten over Aïsha

Gisteren had ik er weer eens zin in: een twittergesprekje onder de hashtag #MyJihad. Een paar maanden geleden deed ik voor het eerst verslag van zo'n uitwisseling. Dat was met 
@Nasreen_Vr, "IslamicFeminist". Daar ook wat meer over de achtergrond van die #hashtag. Er is een direct verband met de afbeelding in de banner van dit weblog.
Dit keer tweette ik met @_Le_aa_, "Someone". Deze conversatie verliep heel anders. Vooral het einde was nogal abrupt. Ze daagde me uit met "Noem me één plaats, ik wacht". En ik antwoordde.
Het begon met een opmerking van @_Le_aa_ in de richting van een andere twitteraar, @The__Chauvinist
"You know just the false things about islam .. If you know the real islam .. You will be a Muslim #myjihad" (de hele conversatie is hier bij 'Between Tweets' te bekijken in een mooiere lay-out).
»
Hier eerst de (slechts) 14 tweets. Daaronder nog iets over die 'geruchten'.
@frgroenendijk:
With "The real islam", you mean the one without Mohammed, Quran, Hadith and Ulema? @The__Chauvinist #myjihad
@_Le_aa_:
I mean with Quran, Hadith.. What's wrong that you see?
@frgroenendijk:
But without Mohammed and ulema?
@_Le_aa_:
what's Hadith? it contains sayings of Prophet mohammad !
@frgroenendijk:
And other things. A lot of it comes from Aïsha. I like the part where she explains that Mo's 'visions' always fit his 'needs'
@_Le_aa_:
not other things.. Just his sayings & doings .. What's wrong if it came from Aisha?
@frgroenendijk:
Aïsha saw through his so called 'visions'. After so much abuse, she still had that strength. Amazing.
@_Le_aa_:
what is the abuse??
@frgroenendijk:
In most civilizations being raped counts as abuse, especially of a nine yo. Maybe a false accusation, but in the hadith!
@_Le_aa_:
it was unfounded.. It was rumour. some people who is against Islam rumoured it at that time.
@frgroenendijk:
Ok, so the hadith spreads rumours. I think spreading rumours is wrong, don't you?
@_Le_aa_:
Give me one hadith say "that is reality" "that happen" ? I wait
@frgroenendijk:
for example: Sahih Bukhari Volume 7, Book 62, Number 64 Or this search results:http://t.co/44OHkvnCtL
@frgroenendijk:
By the way. There was an Achmadiyya guy who tried to prove that she was 19 when Mo had sex with her, but you know about their fate

En toen hield het op.

'Someone' haalt hier vermoedelijk een aantal zaken door elkaar.
Dat Mohammed het dochtertje van zijn 'broeder in de strijd' vroeg en kreeg toen ze zes jaar was en een 'huwelijk' met haar 'consumeerde' toen ze negen was: daarover wordt zelden aangevoerd dat het kwaadsprekerij was. Dat is goedbeschouwd een van de pijnlijkste kanten van deze kwestie: klik op de afbeelding voor een stuk daarover.
In de Koran is wel ergens sprake van geruchten die betrekking hebben op Aïsha: ze was beschuldigd van overspel. Dat was weer aanleiding voor Allah/Mohammed om met de regel te komen dat er vier getuigen daarvan moesten zijn, voordat men tot geselen van de schuldigen zou overgaan.
(Laten we geen lelijke, onware dingen over de Koran schrijven: dat boek spreekt niet van stenigen, dat komt uit de hadith en van de oelema).

Meer over de zaak Aïsha hier.  

Frans Groenendijk,  23-04-2013          

Reacties
# 1
vanhetgoor:

"Ach nee, de zuivere islam is de èchte islam, niet die ene met al die moorden." En de mensen trappen er elke keer weer in. In werkelijkheid is het een grote leugenachtige troep misdadigers. Soms na een paar zinnen, soms na een heleboel zinnen, tot nu toe komt uiteindelijk altijd de aap uit de mouw. De islam is misdaad! Er is niets dat hoopvol is. De enige weg uit die poel van ellende is het totale verwijderen van alles wat met de islam te maken heeft. Elke moslim moet naar een dé-programmering, pas dan kunnen ex-moslims leven als normale mensen.

03-mei 2013 ,  10:52
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.