Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Waarom is Naomi Oni niet in het nieuws?
De media en de duiding

Bij NOS, Volkskrant, Trouw of NRC kan ik online niets over haar vinden. Maar ook bij GeenStijl, DeJaap of De Dagelijkse Standaard: niets. Na wat Britse sensatiekranten en de Huffington Post, -zeg maar de Amerikaanse Joop.nl, maar dan groter en professioneler- heeft de BBC een paar dagen geleden wel over haar bericht.
Deze jonge vrouw werkt bij zo'n beetje het bekendste bedrijf in damesondergoed: Victoria's secret. Op weg van haar werk naar huis werd ze met zuur aangevallen door een persoon in niqaab (een soort boerka zonder gaas voor de ogen). Ze heeft geluk gehad: ze is niet blind geworden. Mede dankzij de boerka-vermomming is de dader (m/v) nog niet gepakt.
»
We weten dus ook niet wie het gedaan heeft. Zuur gooien in het gezicht van vrouwen is iets dat vooral voorkomt in Pakistan, Afghanistan, India, die buurt.
Meestal zijn de vrouwen het slachtoffer van 'afgewezen' manbeesten
Soms zijn de vrouwen er nog veel erger aan toe dan Naomi. Ze overlijden of hun gezicht en hals zien er na de aanval letterlijk uit als een druipkaars. Meestal zijn de vrouwen het slachtoffer van 'afgewezen' manbeesten. Maar niet altijd. Een paar maanden geleden werd in een van die landen een meisje met behulp van zuur vermoord door haar eigen moeder. Vanwege vermeend flirten. De medeplichtige vader deed zijn best alle schuld bij de moeder te leggen.
Maar het gebeurt niet uitsluitend in die landen.
Niet meer.
Vier jaar geleden werd Katie Piper het slachtoffer van een afgewezen 'vriendje'. Op de Huffington Post werd er, -niet onverwacht- door reageerders een link geopperd tussen de niqaab-aanvaller/ster en de mohammedaanse beschaving. Triomfantelijk voerde een andere reageerder daartegenover de zaak Katie Piper op. Men mocht eens negatief gaan denken over waarom mohammedanisme zich zo goed verdraagt met haat tegen vrouwen. En kinderen. Maar hij had natuurlijk deels gelijk.
In de zaak van de door GeenStijl opgespoorde Eindhovense doodschoppers bleek slechts een van de acht een 'fin' (dat is Geenstijls voor Marokkaan).
We weten wel dat Naomi niet kort voor de aanslag een vriendje of stalker heeft afgewezen en we weten dat ze werkte voor een bedrijf dat wordt verafschuwd door de volgelingen van Mohammed. We weten ook dat in Londen groepjes mohammedaans tuig de straten afschuimen om hun waarden op te leggen aan mensen die in de buurt komen waar ze wonen en die ze als mohammedaans grondgebied beschouwen.
Maar de niqaab is een vermom­ming die ook onge­lovige vrouwen en gelo­vige of onge­lovige mannen onher­kenbaar kan maken. De vermom­ming wordt gebruikt voor roof­over­vallen, zelf­moord­aan­slagen en andere crimi­nal­iteit en terreur: Daniel Pipes is in 2006 begonnen met een overzicht daarvan en hij houdt het nog steeds bij.
De niqaab- of boerka-vlag is altijd vals. En het is altijd een vermomming

Maar waarom is Naomi Oni zo weinig in het nieuws?
Dat de volgelingen van Mohammed en de vrienden van de volgelingen van Mohammed er geen ruchtbaarheid aan willen geven is niet zo verrassend. Zelfs de Lachende Doder van Fort Hood wensen de imams, PvdA'ers en Obama's van deze wereld nog los te koppelen van het mohammedanisme.
Maar waarom ook het Nederlands of het Reformatorisch Dagblad -ja die staan nu even op een lijn met Geenstijl- er geen aandacht aan hebben gegeven?
Zou het ze gewoon ontgaan zijn?
Zouden ze bang zijn dat de gruwelen triomfantelijk ingezet zullen worden in de ideologiestrijd door 'de vrienden van' wanneer blijkt dat het een 'valse vlag' operatie was?
Laten we toch gewoon vaststellen dat dit een valse vlag aanval was: tribaal-mohammedaans geïnspireerd of anderszins.
De niqaab- of boerka-vlag is altijd vals. En het is altijd een vermomming.  

Frans Groenendijk,  06-02-2013          

Reacties
# 1
Trias Politica:

Het is ze, denk ik, gewoon ontgaan. Elke dag vinden dit soort gebeurtenissen plaats.

06-feb 2013 ,  02:56
# 2
Frans Groenendijk:

Kan zijn. Ik vind dit heel veel schokkender dan die Eindhovense hoofdschoppers. Er is hier geen sprake van drank, van groepsgedrag. Dit is veel meer met voorbedachte rade, koele berekening.
De dader keek haar ook aan, zo vertelde het slachtoffer.
Het doet denken aan een executie, een voorbeeld stellen.
Strike terror in their hearts.

06-feb 2013 ,  04:57
# 3
Veteraan:

De islam is dodelijk voor de volksgezondheid.Het tast uw denkvermogen aan,vergiftigt uw hersenen en nadat deze door dat gif zodanig is aangetast, moorden ze elkaar uit.

07-feb 2013 ,  01:44
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.