Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Zalig [1] kerstfeest
Met een optimistisch slot

Mohammedanen blieven geen ham of spek. Dat geeft niks. Erger­lijk is wel dat een aan­tal van hen die eigen af­keur aan ande­ren wil opdringen. Het is fout wanneer crimi­nelen naarmate ze een grotere bek opzet­ten meer inspraak krijgen in het gevangenis­menu. Een aantal moham­medanen houdt ook niet van Kerstmis en dat is wel erg: ze laten dat namelijk op een gruwelijke manier blijken. Ze vernielen speciaal in deze tijd van het jaar christelijke kerken en bedreigen en vermoorden christenen. In onderstaand clipje wordt eerst uitgelegd waarom ze er zo'n hekel aan hebben. Aan het woord is de weerzinwekkende, verontrustend populaire Zakir Naik 2)
Het aantal dodelijke slachtoffers van die afkeer van het Kerst­feest lijkt jaar­lijks te groeien. Op het moment dat ik dit schrijf is nog niet bekend hoeveel christenen dit jaar weer ten prooi zullen vallen aan de onze­kerheid der moham­medanen. Hier wat voor­beelden van eerder kerst­geweld en berichten van dit jaar die er verband mee houden. Ik heb ze in een half uurtje tijd verzameld.
»
Irak
Het aantal kerstdoden in Irak viel vorig jaar mee: Twee maanden eerder was er al een bloedige aanval geweest op een kerk. Daarna volstonden bedreigingen om er voor te zorgen dat door het hele land vieringen werden afgelast. Ook dit jaar is men er op bedacht om de feestelijkheden niet te veel te laten opvallen.
Wanneer de ontwikkelingen van de afgelopen jaren doorzetten in Irak is over enige tijd dat dreigen ook niet meer nodig: het aantal christenen in het land gaat richting uitsterven.

Nigeria
Onder christenen groeit het bewustzijn over de dreiging. Enkele dagen geleden riepen christelijke leiders van over de hele wereld gelovigen op om te bidden en vroegen ze overheden om bescherming.
In het verleden hebben radicale moslims en hindoes hun anti-christelijke aanvallen opgevoerd tijdens de kerstdagen. Er zijn al meldingen van mogelijke aanslagen deze kerst.
Geruchten over de mogelijke aanvallen op christenen tijdens de kerstdagen van dit jaar worden steeds sterker. De christenen doen een beroep op de regering van Nigeria om te zorgen voor bescherming van levens en eigendommen (…)"
Vorig jaar werden met Kerstmis 38 mensen gedood bij bomaanslagen in de Nigeriaanse stad Jos. Leden van de islamitische radicale groep, Boko Haram, claimden de verantwoordelijkheid voor de aanslagen. AFP meldt dat nu in Jos pamfletten circuleren met waarschuwingen voor aanvallen deze kerst. De Nigeriaanse overheid neemt de dreigementen serieus.

Hier een nieuwsbericht over die aanvallen van vorig jaar. Dit jaar zijn ze er vroeg bij in Nigeria: Vijf christenen afgeslacht bij aanslag in Kaduna.
Een bericht van de 23ste:
Lokale islamisten en islamitische Fulani herders vielen maandag (19 december) een christelijke gemeenschap in Kaduna aan waarbij vijf mensen werden gedood en zes verwond, zo melden locale bronnen slechts negen dagen na een dodelijke aanval op een christelijke gemeenschap in Kukum Gida in hetzelfde gebied.
Een christelijke gemeenschap in het dorp Ungwan Rami Kaura werd om 10 uur 's morgens aangevallen door moslim terroristen om die zwaaiden met vuurwapens en machetes. Precies als bij eerder religieus gemotiveerd geweld in de staat, waarbij vorige maand christenen werden vermoord.

Er is ook optimistisch stemmend nieuws uit dit land, nou ja optimistisch: afgelopen week hebben Nigeriaanse veiligheidsdiensten enkele tientallen Boko Haram terroristen uitgeschakeld. Ook militairen kwamen om het leven.

Ethiopië
In Ethiopië zijn de volgelingen van Mohammed er dit jaar ook vroeg bij met de invulling van hun eigen, kersttraditie-in-ontwikkeling: Bijna twee weken voor kerstmis gingen 'studenten' en politie mensen al in de aanval tegen een kerk.
Het gebeurde twee keer op dezelfde locatie in Quoto Baloso. Jonathan Racho van de International Christian Concern volgt de ontwikkelingen.
"Vijfhonderd studenten legden de kerk in de as, begeleid door de islamitische politieambtenaren," vertelt hij OneNewsNow. "Bij de eerdere aanval, vernietigde de politie het dak -, zodat je kunt zien dat de islamitische politie en de islamitische studenten hebben samengewerkt."

Hier vielen geen doden.

Kenya
Ten zuiden van Ethiopië ligt Kenya. Helaas grenst Kenya in het noord-oosten ook aan het Afghanistan van Afrika: Somalië. De grote minderheid van mohammedanen in Kenya woont in het noorden van het land. Ze willen eigen wetten in 'hun deel' van het land. Dit speelde een rol bij de presidentsverkiezingen van enkele jaren geleden. Meest opvallende uiting van de gewelddadigheden was toen het in brand steken van een kerk waarin honderden christenen hun toevlucht hadden gezocht. Tientallen mensen werden levend verbrand. Een nieuwe trend is dat Somaliërs in Kenya christenen aanvallen:

India
De situatie in India en Bangla-Desh is afwijkend. Daar worden de christenen ook aangevallen door hindoes respectievelijk boeddhisten. In Pakistan zouden dit jaar in ieder geval enkele duizenden politiemensen ingezet worden ter bescherming van kerken. Over een paar dagen weten we of dat geholpen heeft.

Egypte
De dodelijke aanslag vorig jaar op een Koptisch kerk waarbij meer dan 20 doden vielen herinneren velen zich nog wel. De Kopten zelf natuurlijk het beste. De christenen in de landen waar de volgelingen van Mohammed het voor het zeggen hebben worden niet alleen gehaat, bedreigd en vermoord maar ook nog eens verraden door velen in het Westen.
Naast het verslag van de terreuraanval gaf de BBC vorig jaar direct "een stukje achtergrond" om te voorkomen dat de aanval begrepen zou worden voor wat het was:
Divisions have widened in recent decades between Egypt's Sunni Muslim majority and the Coptic Christian minority, who have become more religious.

Het komt daar dus gewoon van twee kanten: waarom doen die christenen zo religieus? Het doet denken aan het recente Runderkamp-schandaal bij 'ons' NOS-journaal.

Het Westen
In het Westen worden niet alleen de geterroriseerde christenen in andere delen van de wereld verraden: de kerstaanslagen komen ook onze kant op. Tot nu toe gelukkig nog niet zo zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. Vorig jaar werden in Groot-Brittannië mensen tijdig opgepakt. Twee jaar geleden stortte door twee gelukkige omstandigheid vlucht 253 van North-West Airlines niet op de stad Romulus in Michigan: het explosief van de in weelde levende zoon van een rijke en machtige Nigeriaan, Umar Farouk Abdulmutallab, haperde en onze eigen Jasper Schuringa reageerde alert.
Ja en er was Luik. Maar alleen een verschrikkelijke islamofoob zou denken dat het iets anders was dan toeval dat dat bloedbad plaatsvond op de kerstmarkt. Of niet?

Indonesië: extra sinister
In de loop van 2010 zijn er in Indonesië minstens 45 kerken aangevallen.
Hier een lijst daarvan.
De beruchte FPI (Islamitisch VerdedigingsFront) heeft een paar dagen geleden aangeboden de kerken 'te beschermen'. Verschillende kerken hebben 'bedankt' voor de eer. Men wil liever de vossen niet op het kippenhok laten passen.
Hier zit de eigenlijke angel:
Jakarta’s police chief on Friday (Dec. 18) promised protection for every “registered” church in the area, The Jakarta Globe reported. Many Indonesian churches are unregistered, however, since they fail to meet the strict conditions of a Joint Ministerial Decree (SKB) governing places of worship.

Deze strategie wordt in veel landen toegepast: christendom en de bouw en het beheer van kerken wordt niet absoluut verboden maar langs 'administratieve weg' wordt het zo goed als onmogelijk gemaakt aan alle regels te voldoen en toch iets gerealiseerd te krijgen. Zo is er altijd 'iets illegaals' aan die kerken (en zo kunnen de Lexen Runderkamps van deze wereld zich fier achter de mohammedaanse meerderheid en tegenover de sjoemelende minderheden opstellen).
Kerstgeweld lijkt zich wereldwijd tot een nieuwe mohammedaanse traditie te ontwikkelen. Maar geen misverstand: het heeft wel iets extra pijnlijks dat de christenen juist met Kerstmis extra te grazen worden genomen, maar het geweld en de dreiging gaat het hele jaar door.
Hier de lijst van de webstek De religie van de vrede.

Ook volgelingen van Mohammed en hun moskeeën worden aangevallen
Jazeker.
Door volgelingen van Mohammed.
Zoals de aanvallen op de christenen rond hun heiligste dag extra fel zijn, zo is er ook de traditie van het vermoorden van sjiietische mohammedanen op hun heiligste dag: de Ashura herdenking. De sjiieten herdenken dan hun eerste grote militaire nederlaag tegen de soennietische mohammedanen van zo'n veertien eeuwen terug. Met name in Irak zijn de soennieten behulpzaam bij het in stand houden van die herinnering door elk jaar tientallen of honderden willekeurige sjiieten te vermoorden.

Angst voor bekeringen
Maar nog even terug naar het begin: waarom die haat tegen christenen en andere andersdenkenden? Is dat alleen omdat ze denken daarmee zo nauwkeurig mogelijk het voorbeeld van Mohammed zelf na te volgen?
Ik denk het niet.
Dit bericht over ontwikkelingen in Bangla-Desh maakt in mijn ogen duidelijk waar het eigenlijk om gaat:
A police official told Compass that Muslims were concerned about huge conversions from Islam to Christianity if the church was built.
“The construction work of the church has been stopped by the protest of the local Muslims. Local people said, ‘Why should there be a church in the predominantly Muslim area?’” the official said. “This church is the first church in this area. Local people protested because they thought there would be huge conversion in this area from Islam to Christianity, and the church would be the center.

Heel breed leeft hier blijkbaar de niet uitgesproken verwachting dat onmiddellijk wanneer zich een alternatief aandient voor de leer van Mohammed, mensen zich in drommen van die leer zullen afkeren. De overtuiging dat het gedachtegoed van Mohammed 'eigenlijk' niet deugt is wijdverspreid.
Je ziet dat ook terug in uitspraken over 'afvalligheid': het afvallen van het 'islamitische geloof' is niet wat de ergste haat oproept. Dat gebeurt wanneer men gevaar van 'besmetting' ziet: in de praktijk is dat het geval zodra mensen zich openlijk uitlaten over het afscheid nemen van Mohammed. Wanneer mensen ook nog de redenen naar buiten brengen waarom ze niets zien in Mohammed dan branden de stoppen helemaal door.
Daarop is mijn overtuiging gebaseerd dat wanneer het gedachtegoed van Mohammed op wat grotere schaal dan nu ontmaskerd wordt het hele zaakje volledig door de hoeven zal zakken: de enorme onzekerheid.

1) Zalig is een specifiek katholiek bijvoeglijk naamwoord in verband met Kerstmis (en Pasen). Ik gebruik het hier omdat een paar jaar geleden de Turkse overburen van mijn bejaarde moeder juist die groet gebruikten naar haar.
2) In mijn stukje over het recente bloedbad in Luik kwam hij ook langs. Ik vermeldde daar ook waarom deze Naik, wanneer ik hem ooit in levende lijve tegenkom, een vuistslag in het gezicht mag verwachten.
 

Frans Groenendijk,  25-12-2011          

Reacties
# 1
trias politica:

Inderdaad een optimistisch slot ('zalig Kerstfeest', uitgesproken door Turkse Nederlanders). Zou de integratie bij sommigen toch gewerkt hebben ?

25-dec 2011 ,  04:12
# 2
Ouwe Knoest:

Haram:
Angst voor bekering als voorbeeld.
Tsunami op Sumatra.
Uit Java kwam hulp met rijst.
Volgens de imam kwam die rijst van christenen en dat is haram. "Ze" willen jullie bekeren! De rijst werd vervolgens op straat in de modder gegooid. Ins'allah.

25-dec 2011 ,  08:28
# 3
Tommie:

LECTORIBVS BONUM NATALEM ET ANNVM NOVVM FELCICEM MMXII
En speciaal "een zalig Kerstmis" voor Frans.

25-dec 2011 ,  10:31
# 4
Frans Groenendijk:

Eng? Het clipje met die Naik was een zogenaamd 'embedded' filmpje, draaiend op de site islamictube.com, waar nog meer van dit fraais bewonderd kan worden. Omdat het afspelen vanzelf startte (inclusief het geluid) is het nu vervangen door precies hetzelfde clipje maar dan draaiend vanaf YouTube. Er was nog iets vreemds aan deze 'embedding'. In het overzicht van 'referrers' was te zien dat ruim 100 mensen naar K&K verwezen waren door dat zelfde islamictube.com, terwijl het betreffende linkje dan weer niet te vinden is. Ben benieuwd of dat nu ophoudt.

26-dec 2011 ,  06:48
# 5
ForumTIP:

Ben pas lid. Vrij nuttig forum. In mijn profiel vind je mijn gegevens

27-dec 2011 ,  07:42
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.