Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Erdogan en de Armeniërs
Of: de gematigdheid van onthoofdingen en kannibalisme

Het hoogtepunt van de genocidale deportaties *) van de Armeniërs ligt al bijna 100 jaar achter ons.
Het aantal slachtoffers lag waarschijnlijk ver boven de miljoen. Toen de nazi's plannen smeedden voor de uitroeiing van de Joden in Europa vormde de Ottomaanse 'behandeling' van de Armeniërs een bron van inspiratie. Over de vraag of Hitler ook zou hebben uitgesproken dat "niemand zich de uitroeiing van de Armeniërs herinnerde" is meer discussie; maar die is ook minder belangrijk.
Wanneer het om dode moham­medanen gaat, staat de Turkse premier Erdogan vooraan om de 'genocide'-kaart te trekken. Bijvoorbeeld over de Oeigoeren in China, u weet wel die van die recente terreuraanval met messen op een station op duizenden kilometers van hun woongebied. Omgekeerd acht Erdogan slachtpartijen door moham­medanen per definitie nooit genocidaal. Dat liet hij weten in een commentaar op de wens van het Internationaal Strafhof om de Soedanese leider van de Darfur-genocide, Omar Hassan al-Bashir, aan te pakken.

»
Toen in een paar jaar geleden in een westers land de Armeense genocide weer eens onder de aandacht kwam, dreigde Erdogan met uitzetting van Armeniërs. Bron: Reuters **)
Zoals de nazi's niet alle Joden uitroeiden, zo roeiden Enver Pasha cs -destijds bij verstek tot de doodstraf veroordeeld door de Turken onder Kemal- ook niet alle Armeense christenen uit. De overlevenden vergeten niet en vergeven niet. Hun nakomelingen ook niet. Het vermoorden van 80 mensen en verjagen van de rest van de bevolking van Kasab ***) naar Latakia herinnert deze nakomelingen zeer indringend aan de gebeurtenissen van bijna 100 jaar geleden.
niet zomaar een moham­medaanse moordenaarsbende uit Syrië

Kasab is een plaatsje in Syrië op 1 km afstand van de Turkse grens. Vlakbij de laatste 'herovering' van de Turken op de geallieerden na de wapenstilstand van 1918: Hatay, het wormvormige aanhangsel van (het vroegere Armeense koninkrijk) Cilicia. De Turken wisten, met een beroep op moham­medaanse solidariteit en de historische tribale haat, in 1915 op grote schaal Koerden voor hun genocidale karretje tegen de Armeniërs te spannen. In dat licht is het extra wrang dat nu een Syrische moham­medaanse moordenaars­bende vanaf Turks grondgebied en met schijnbare goedkeuring van Turkije, tekeer zijn gegaan tegen de christelijke Armeniërs. En niet zomaar een moham­medaanse moordenaarsbende uit Syrië, nee de meest beruchte van allemaal: de groep onder leiding van 'de kannibaal', Abu Sakkar.

BBC: elk nadeel heeft zijn voordeel
Het verhaal over de kannibaal is geen propaganda van het Syrische regime. Het is in Groot Brittannië lang niet zo erg als hier in Nederland met de media, maar de BBC is nogal islamofiel en van het paradigma 'daders-zijn-slachtoffers'. Soms heeft dat ook voordelen: ze zijn Sakkar gewoon gaan interviewen!
En hij legt uit:
I didn't want to do this. I had to," he tells me. "We have to terrify the enemy, humiliate them, just as they do to us. Now, they won't dare be wherever Abu Sakkar is.

"We moeten". Ja, 'we' moeten. Het is ook redelijk. Wanneer 'we' voldoende terreur zaaien, voldoende angst aanjagen kunnen we ophouden met moorden. Die boodschap kennen we. En laten we wel wezen: er vallen dan minder doden onder de untermenschen/kaffirs.
De minder beruchte 'vrijheidsstrijders' in Syrië van het FSA nemen geen afstand van Sakkar.
I asked the Free Syrian Army's chief of staff, Gen Salim Idris, why Abu Sakkar hadn't been arrested. His answer tells you a lot about the reality of how the war is being fought on the rebel side.
"We condemn what he did," said the general. "But why do our friends in the West focus on this when thousands are dying? We are a revolution not a structured army. If we were, we would have expelled Abu Sakkar. But he commands his own battalion, which he raised with his own money. Is the West asking me now to fight Abu Sakkar and force him out of the revolution? I beg for some understanding here.

Op YouTube is ook een verklaring te vinden van de kannibaal zelf
De commentaren eronder zijn veelzeggend en veel interessanter. Iemand noemt Sakkar een wahhabi en dit is de reactie die hij krijgt van manseey (die zijn eigen naam ook niet met een hoofdletter spelt):
wow now u wanna fuck islam ?? why is it because islam fucked iran and fucked persia and fucked the entire persian history and basically deleted persia from the face of the earth ? and enslaved ur men and women so that might make u a son of my slave so r u ?? if u r come back i dont have enough persian slaves only ur mom and sis i want u to be with them come home slave u got alotta work to do.

De haat tussen soennieten en sjiieten zit dieper dan men ons wel eens voorspiegelt

Zoekwerk
Ik suggereer hier dus dat Erdogan direct of indirect samenwerkt met de groep van "De Kannibaal".
Dat is nogal wat. Met de beperkte middelen die mij als amateur-journalist ter beschikking staan heb ik dus wat gezocht naar bewijs.
Ik stuitte op de gebeurtenissen in Kasab via twee bronnen.
Raymond Ibrahim wees op deze Armeense bron. Daarin wordt de kannibaal niet genoemd. Dat deed Syriana op Twitter. Met een foto van Sakkar naast een wegwijsbord. In de video die de 'rebellen' hebben gepost naar aanleiding van hun overwinning in Kasab is niet zo veel te horen of te zien. Het commentaar bestaat bijna uitsluitend uit de aldoor herhaalde oorlogskreet "Allah akbar". Wat er te zien is, is onder andere hetzelfde bord. Geen twijfel mogelijk. 'De kannibaal' was dus inderdaad daar.
De grote media hebben beide berichten genegeerd. Maar inmiddels heeft de president van Armenië zich wel uitgesproken:
Armenian President Serzh Sargsyan expressed deep concern over the Turkish attacks on Kasab area in Lattakia where a large number of Armenians dwell, and hailed the Syrian army's efforts to protect his expatriates residing in Syria. bron

We hoeven er niet vanuit te gaan dat Erdogan een freak is.
Het andere uiterste is de oproep van de president van Armenië in de wind te slaan omdat Armenië maar een klein en bovendien nog christelijk landje is.
De laatste zin is heel naar. Hij is geïnspireerd door commentaren van Armeniërs die in reacties onder de berichten over de gebeurtenissen in Kasab komen met tegen Israël gerichte boodschappen!
Ik ben geen lid van de Tweede Kamer, kan iemand er een vraag aan Frans Timmermans van maken?
Beter nog zou zijn wanneer Timmermans er een vraag aan Erdogan van maakte. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik reken er niet echt op.
image
Still uit video van de jihadisten zelf:
image  
*) Ik gebruik opzettelijk het begrip 'genocidale deportaties' in plaats van de term 'genocide' om geen Turken tegen me in het harnas te jagen. En ik druk me hier voor slechts D66% sarcastisch uit.
**) In dat stuk liegt Reuters terloops dat die "the deportation and killing of Armenians" plaatsvonden "during the chaotic end of the Ottoman empire nearly a century ago". Dat chaotische einden kwam pas enkele jaren later. De genocidale transporten van de Armeniërs hingen samen met het plan om het Ottomaanse rijk uit te breiden in oostelijke richting: in de richting van (o.a.) Oezbekistan.
***) Ook wel aangeduid als Kassab of Kessab.

Frans Groenendijk,  30-03-2014          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.