Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Verkrachtingen voorkomen door verbod op buitenechtelijke seks
Mohammedanen moeten weer de baas worden in India

De gekke goeroe Asaram Bapu heeft in Nederland de pers gehaald met zijn walgelijke opmer­kingen over de afgrijse­lijke groepsver­krachting en moord in New Delhi. Het slachtoffer had volgens hem vriendelijker moeten doen tegen het tuig, dat van te voren het plan had opgevat om een vrouw te verkrachten en vermoorden.
Ook dorpsoudste Sarpanch Shamsher Singh uit een piepklein stadje op 180 km afstand van New Delhi haalde het Algemeen Dagblad van Nederland met zijn iets minder idiote opmerkingen.
Over het advies uit de titel, dat voorkomt in officiële uitlatingen van de Jamaat-e-islami Hind over het structureel aanpakken van de oorzaak van verkrachtingen, heb ik echter nog niets gelezen of gehoord in de westerse media.
Ik betwijfel of het bericht van vandaag over stenen gooien naar de politie in Hyderabad (zie afbeelding) hier wel het nieuws zal halen. Aandacht voor de aanleiding daarvoor, het arresteren van een radicale politicus van de mohammedaanse partij All India Majlis-e-Ittehad-ul Muslimeen (MIM), was er ook niet en over de aanleiding voor die toename van extreme uitlatingen hebben we het helemaal niet. Alleen bij de BBC vond ik een bericht over het haatzaaien van die politicus. Daarin zetten ze 'hate speech' tussen aanhalingsteken…
»
Onthoofden in Hyderabad
Die politicus heet Akbaruddin Owaisi: hij zit in het parlement van de deelstaat. Zijn broer zit in het nationale Indiase parlement en is leider van de partij. De broers hebben niet zo heel verschillende opvattingen, maar Akbar is nog wat 'uitgesprokener'.
Stenen gooien naar de politie na het vrijdaggebed

Asaduddin en Akbaruddin, zijn beiden zoon van Salahuddin, die volgens Wikipedia "was considered to be the most prominent Muslim Leader in Hyderabad" en zes periodes in het parlement van Hyderabad zat "until stepping down in 2004 in favour of his elder son Asaduddin Owaisi".

Hyderabad en wijde omgeving heeft sowieso al heel lang een nogal aparte status. De Britten hadden nooit de volledige macht op het subcontinent. Hyderabad en omgeving, waar de mohammedanen een flinke minderheid vormden, had nog een soort lokale vorst. Na de onafhankelijkheid en de afscheiding van de twee Pakistans speciaal voor de mohammedanen, met miljoenen vluchtelingen en honderd­duizenden doden tot gevolg, was er een poging om van dit gebied nóg een Pakistan te maken. In de operatie 'Polo' werd die opstand neergeslagen. In dit verband werd de MIM van 1948 tot 1957 verboden.

Tussen zijn spraakmakende speech van 24 december en zijn arrestatie zat Akbaruddin een aantal dagen in Engeland in verband met de gevolgen van schotwonden die hij had opgelopen bij een aanslag op hem door een voormalig partijgenoot.
Owaisi stond achter de oproep om Salman Rushdie te vermoorden. Hij dreigde ook de uit Bangla Desh gevluchte schrijfster Taslima Nasreen te onthoofden wanneer ze ooit in Hyderabad zou komen.

25 crore mohammedanen tegen 100 crore hindoes
Dat hij nu dan toch nog opgepakt is -niet op initiatief van het openbaar ministerie maar na aangifte door gewone burgers- heeft twee redenen:
zinspeelde hij op oorlog tussen alle hindoes en mohammedanen in India
hij is nog weer een stap verder gegaan met zijn haatzaaien en de relatie van zijn partij met de Congres-partij, de Indiase PvdA bij wijze van spreken, is bekoeld.
In zijn toespraak waarvan het videoverslag tienduizenden bezoekers trok op YouTube, zinspeelde hij op oorlog tussen alle hindoes en mohammedanen in India. Hij zei dat wanneer de politie een kwartier de andere kant uitkeek de "100 crore hindoes" zouden merken hoe machtig de mohammedanen zijn en wou blijken wie de moedigste was. Het doet denken aan het niveau van beschaafdheid van lieden in Nederland die van mening zijn dat Geert Wilders laf is omdat hij beveiliging heeft tegen hun bedreigingen. In India heeft men wat meer namen voor getallen: een crore staat voor 10 miljoen. Hij bedreigde dus alle miljard hindoes van India.
Het Engelstalig TV kanaal, Times Now, heeft laten weten de speech niet te zullen uitzenden vanwege het minachtende en opruiende karakter
De complete toespraak van 24 december is nog op verschillende plaatsen te vinden. De clip met dat meest opruiende stukje is door YouTube verwijderd vanwege het haatzaaiende geschrapt. In die clips spreekt en schreeuwt hij in het Urdu, maar ik vond een ondertitelde versie van de eerste 19 minuten. De afbeeldingen hier zijn daaruit afkomstig. Let op: de man die de ondertiteling heeft gemaakt is geen tegenstander van Owaisi. Hij is ook weinig nauwkeurig: de ondertiteling komt niet overeen met de tekst die onder de clip staat. Die tekst begint hij met:
Is there anything anti India in it? He discusses the sad conditions of Muslims all over the world.

Toch wordt aardig duidelijk wat de inhoud was.
Akbaruddin komt natuurlijk met het praatje over de niet gevonden massa vernietigingswapens in Saddam's Irak, net als veel westerlingen negerend dat Saddam ze niet alleen bezat maar zelfs gebruikte: tegen de Koerden. Niks bijzonders. Maar ook de 'Arabische' lente, het soennitisch geweld tegen sjiieten, de ellende in Syrië, eigenlijk alle onderlinge moordpartijen van de mohammedanen: het is allemaal de schuld van anderen. 9-11 was de aanleiding om de Taliban aan te vallen maar de joden zaten er achter.
Die opmerking over de politie die een kwartier de andere kant uit moest kijken staat niet in de ondertiteling maar de aanloop daarnaar staat er wel: hij wijst weemoedig terug naar de eerste veldslagen van Mohammed en naar de tijd dat de mohammedanen de baas waren in India.

De Charminar
Het gebouw op de foto, met de politiemannen ervoor en de stenen op de grond, is de Charminar: een beroemd moham­medaans gebouw.
mocht worden gerenoveerd ondanks dat het naast een belangrijk moham­medaans gebouw staat
Daarmee komen we aan de tweede reden dat Owaisi nu dan toch is opgepakt.
Dat gebouw is neergezet in opdracht van de moham­medaanse heersers niet zo lang nadat ze dit deel van India hadden ingelijfd. Of het er daarbij even bloedig was toegegaan als gemiddeld in het grote deel van het subcontinent dat door de moham­medanen veroverd werd, heb ik niet nagezocht. Tot voor enkele maanden vormde de MIM een coalitie met de Congres-partij in Hyderabad en in de deelstaat. Door de MIM, zeg maar door de Owaisi's, is de samenwerking opgezegd. De reden ?
…the Muslim community was upset that the Congress government allowed renovation of a temple adjacent to Charminar.

Dat vertaal ik maar even, omdat het zo ongelooflijk is.
Een gebouw met een betekenis voor de hindoe-religie mocht worden gerenoveerd ondanks dat het naast een belangrijk mohammedaans gebouw staat. Dat maakte de mohammedanen in dat deel van de stad boos omdat ze daar ruim in de meerderheid zijn.

Straks had weer niemand het kunnen verwachten
Owaisi maakte niet alleen toespelingen op oorlog en op mohammedaanse overheersing: hij liet zich ook denigrerend uit over hindoe-godheden.
Die twee dingen samen verhitten de gemoederen nogal. Uiteraard ging Owaisi ook tekeer tegen Narendra Modi: een goede kanshebber voor het premierschap na de landelijke verkiezingen in India volgend jaar, mogelijk al dit jaar. Zie op deze webstek over hem hier en hier. )
In het stukje van de eerstgenoemde link, van minder dan een week geleden, vermeldde ik nog dat in Nederland "… er nog geen spoor van belangstelling te vinden [was] voor de vermoedelijke nieuwe premier van India". Enige dagen later was er televisieprogramma van Jelle Brandt Corstius over India en over de uitbarsting van geweld in Gujarat van 2002 (zie de tweede link). Arend-Jan Boekestijn bedankte JBC voor de evenwichtige weergave. In mijn ogen was de uitzending net niet openlijk pro-mohammedaans, maar veel scheelde het niet.
Wanneer ik nu online zoek in de Volkskrant, de NRC of bij de NOS met de term Owaisi vind ik drie keer nul resultaten. Als verzachtende omstandigheid kan wel worden aangevoerd dat de verhoudingen in India best wel enigszins vergelijkbaar zijn met die in Nederland: de pers is voor een groot deel op de hand van de Congres-partij die neutraal-seculier heet te zijn maar in de praktijk lijkt op de PvdA/GL-insteek: mohammedanen zijn zielige mensen dus moet van hen meer door de vingers worden gezien.
'Seculier' ingestelde hindoes beginnen het een beetje zat te worden: ondanks bedenkingen over zijn optreden als premier van de deelstaat Gujarat bij de vreselijke gebeurtenissen in 2002, groeien nu voor Modi de kansen op het premierschap van India. Op verschillende online-media zag ik reacties van hindoes waardoor de comments op GeenStijl ineens doen denken aan die televisiereclames voor LOI.
Het onthoofden van een Indiase soldaat door invallende Pakistaanse militairen zou best nog eens mee kunnen bijdragen aan dekansen voor Modi.

NB: De Jamaat-e-islami is een heel foute organisatie maar geen politieke partij zoals de MIM. De overlap in denkbeelden is echter groot.
Andere adviezen van de Jamaat-e-islami om verkrachtingen te voorkomen: afschaffen van onderwijs voor jongens en meisjes. En vanzelfsprekend die scholen:
… should prescribe sober and dignified dress for girls

Ongehuwd samenwonen moet strafbaar worden en
JIH also suggested that physically intimacy should only be permitted to those who are married.

Gewoon het Saoedi- of Khomeini model dus.  

Frans Groenendijk,  11-01-2013          

Reacties
# 1
Ron:

Tijd voor Indra
Indra (Sanskriet: इन्द्र m.) is in de Indiase oudheid een deva die al in de Rig-Veda genoemd wordt als de god van oorlog, de hemel, onweer en regen. Hij is geen asura, maar de laatst gecreëerde god. Hij is een jaloerse god, die de macht beheerst, niet het respect. Hij is de "houder van de bliksem" en wordt afgebeeld met de vajra in de hand. Zoals stormgoden van andere religies van Indo-Europese origine werpt hij de bliksem van de top van de berg. Hij wordt ook "Heer van de bergen" genoemd.

Zijn verschijning is woest en rood en goudkleurig. In zijn rechterhand de bliksemflits, waarmee hij doodt en gesneuvelden tot leven kan wekken. Hij rijdt in een strijdwagen of op de zon.

Hij laat zich op latere afbeeldingen rondrijden door zijn reuzenolifant Airavata, de hemelse voorvader van alle Indische olifanten. Zijn wapen is de vajra en hij woont boven op de berg Meru. Daarom wordt Indra ook wel de "Heer van de svargaloka" genoemd. Svargaloka is Sanskriet voor de hemel. Een andere naam die ook wel voor Indra gebruikt wordt is Devendra.

De echtgenote van Indra heet Śacīdevī.

Indra is tevens de god van de kshatriya-kaste, waartoe onder andere hoge militairen en ambtenaren behoren. Indra is in de hindoeïstische traditie een grote veroveraar, drinkt de rituele roesverwekkende drank soma, brengt dingen tot leven en zorgt voor welvaart
http://nl.wikipedia.org/wiki/Indra

13-jan 2013 ,  11:18
# 2
HPax:

De Indische samenleving is altijd een van de gewelddadigste samenlevingen ter wereld geweest. Banditerij en wat ermee gepaard gaat, is er zó inheems dat zij een eigen naam heeft gekregen: ‘dacoity’.

Autosuggestibele Westerlingen hebben zich door Indische wereldverzakers (‘sanniyassins’) en opvolgende ‘guru’s’ laten beetnemen en verzuimd bijtijds te bedenken dat India ook het land van Fakirs is. Neem UNO-klimaatoplichter Pachauri.

India is in veel opzichten een voor ons paradigmatische (voorbeeldige) cultuur. Zij kan uniek-vruchtbaar met verschillen leven! Dat haar afschuwelijke schaduwzijden nu eindelijk de wereldaandacht trekken, heeft te maken met het moderniseringproces (zie Naipaul) dat zij ondergaat. Haar traditionele gruwelen gaan daar steeds meer tegen afsteken.

Het niet-ingrijpen van publiek en autoriteiten van India in katastrofale (misdadige) omstandigheden, laat zich kaste-ideologisch verklaren. India kent geen universele ethiek; die is er kaste-gebonden. Wat goed is voor iemand uit kaste A, is slecht voor iemand van kaste B.
Dit was ook de overtuiging van Mahatma Gandhi. Iemand op het punt van verdrinken uit het water halen, is een ongeoorloofde interventie. Met lijden (verzuipen) betaal je voor je zonden. Moeder Theresa kwam niet uit India. Op kosten van de lijders uit Calcutta kwam ze wel aan de titel van Heilige.

Eerder gepubliceerd op Sargasso.

13-jan 2013 ,  09:41
# 3
Frans Groenendijk:

@HPax Gisteren kreeg ik het boek 'Gandhi. Behind the mask of divinity' binnen. De titel geeft al een beetje aan waar het over gaat. De bijna heilig verklaring van Gandhi is een hoeksteen van de vergiftiging van de geesten in het Westen. terwijl er veel, heel erg veel aan te merken valt op 's mans denkbeelden en praktijken.
Grappig wel, dat het eerder op Sargasso stond. Heeft u een linkje? Ik vraag me af hoe er op gereageerd werd.

14-jan 2013 ,  01:17
# 4
HPax:

Dank u voor uw reactie. Op Sargasso werd ik zowat afgemaakt.


‘Linken’kan ik helaas niet. Eventueel kunt u op website ‘Sargasso’ http://sargasso.nl. kijken, onder ‘Posting’: ‘De maat is vol in India’, van Aletta Andre, dd 11.01.2013, i.h.b. de commentaren nrs. 1,3, 4 enz. en 21 daarop.

Met veel interesse zie ik uw oordeel tegemoet.

14-jan 2013 ,  02:30
# 5
Frans Groenendijk:

Heb het gevonden. Bijzondere reacties, om het maar tongue in cheek uit te drukken. Nu was uw bijdrage ook wel van de nogal 'sweepende statements', en dat mengt nogal gemakkelijk met de gerichtheid op woordspelletjes in dat soort kringen. Met gemakkelijk mengen bedoel ik dat een en ander elkaar versterkt.
Een zin als "Zij kan uniek-vruchtbaar met verschillen leven", bijvoorbeeld, ja daar kan je zelf helemaal je eigen invulling aan geven. Ik ben blij dat u wijst op het nog steeds dooretteren van het kasten-systeem ook al is het formeel iets uit het verleden. Moor verwelkom ik elk geluid dat ingaat tegen het idee Westen-slecht, exotisch-goed. De Gandhi-verheerlijking hoort daar ook een beetje bij, denk ik.

14-jan 2013 ,  03:19
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.